Köziglap.hu  
Toggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: adrkk88
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4574

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 43
Összes: 43
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Hírek
02: Hírek
03: Hírek
04: Hírek
05: Hírek
06: Hírek
07: Fórum
08: Fórum
09: Hírek
10: Hírek
11: Fórum
12: Hírek
13: Hírek
14: Hírek
15: Hírek
16: Hírek
17: Hírek
18: Hírek
19: Hírek
20: Hírek
21: Hírek
22: Fórum
23: Fórum
24: Saját beállítások
25: Saját beállítások
26: Saját beállítások
27: Saját beállítások
28: Hírek
29: Hírek
30: Hírek
31: Saját beállítások
32: Hírek
33: Hírek
34: Saját beállítások
35: Content
36: Hírek
37: Fórum
38: Hírek
39: Hírek
40: Hírek
41: Saját beállítások
42: Hírek
43: Fórum

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Fórum › Bemutatkozás › Munkajogi problémák, kérdések › közalkalmazotti besorolás
közalkalmazotti besorolás
Ide jöhet bármi, kérdés, kérés, javaslat
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3, 4  Következő
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához   _PRINTER    TartalomjegyzékMunkajogi problémák, kérdések
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
etelkamarjai
Gyakornok
Gyakornok


Csatlakozott: November 17, hétfő
Hozzászólások: 2

HozzászólásElküldve: 2008. Nov. 17. 14:32    Hozzászólás témája: közalkalmazotti besorolás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Egy kis segítséget kérnék! Középiskola elvégzése után 19 éve dolgozom egy egyetemi laboratóriumba mint asszisztens. Közben elvégeztem egy vegyipari technikumot, ami a laboratóriumi munkámhoz is szükséges. Az iskola elvégzése után siettem a munkaügyre hogy a fizetésemet immár egy magasabb kategóriába csoportosítsák. Idáig D kategóriában voltam, gondoltam most eggyel magasabban leszek. Sajna azt a választ kaptam hogy a papírok megszerzése után csak 10 évvel később tudom érvényre juttatni. Hogy van ez? Tanultam, egy technikusi végzettségem lett, és azt mondják majd csak 10 év múlva veszik figyelembe!?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
mgiz
Adminisztrátor
Adminisztrátor


Csatlakozott: Január 11, kedd
Hozzászólások: 7151
Tartózkodási hely: Tiszafüred

HozzászólásElküldve: 2008. Nov. 17. 21:05    Hozzászólás témája: Re: közalkalmazotti besorolás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Igyekszem a válasszal, egy elszállt.
Témát nyitni kár volt, eddig együtt foglalkoztunk a köztisztviselők és közalkalmazottak problémáival.

Válasz nélkül azért nem hagylak.
Nem tudom mi lesz 10 év múlva, ezt tisztázni kell azzal, aki mondta, s akinek kötelessége a dolgozó tisztességes tájékoztatása, ha ezt megetette volna, most nem kételkednél. nem vagyok jártas az egészségügy különböző elnevezésű munkaköreiben, nem tudom mi szerepel a kinevezésedben.
Amennyire én látom a besorolásod rendben van. A kérdés lehet még, hogy a munkáltató kötetezett-e a tanulásra?
A Kjt., az 1992. évi XXXIII. törvény szabályain túl ágazatonként miniszteri rendeletek szabályozzák a képesítéseket. Esetedben a 3/2001. (II. 20.) EüM rendeletnek van szabályozó szerepe, s fontos lehet még pótlékokat illetően a 233/2000. (XII. 23.) Korm. rendelet.
Megnyugtatásodra idemásolom a rád vonatkozó részt az EüM. rendeletből:
1. számú melléklet a 3/2001. (II. 20.) EüM rendelethez
2. a) „Felső-, közép- és alsófokú szak/szakmai képesítést igénylő munkakörökbe” kell besorolni azt a munkakört, amelyben az intézmény alaptevékenységének megfelelő, felső-, közép- és alsófokú szakmai képesítést igénylő feladatot kell ellátni.
Ezen belül:
- „E” fizetési osztályba kell sorolni azt a munkakört, amelyet a már hatályon kívül helyezett 12/1976. (IX. 9.) EüM rendelet szerinti képzésben szerzett másodfokú szakosító képesítéssel (anaesthesiológiai szakasszisztens, citológiai szakasszisztens, gyógyfoglalkoztató szakasszisztens, gyógyszertári analitikus szakasszisztens, gyógyszerkiadó szakasszisztens, intenzív terápiás szakasszisztens, klinikai laboratóriumi szakasszisztens, mikrobiológiai asszisztens, műtős szakasszisztens, röntgen-műtős szakasszisztens, újszülött-koraszülött intenzív terápiás szakasszisztens, újszülött-csecsemő-gyermek intenzív terápiás szakasszisztens, nefrológiai szakápoló, emésztőszervi endoszkópos szakasszisztens, radiofarmakológiai szakasszisztens, kórbonctani, elekronmikroszkópos szakasszisztens, kórbonctani, hisztokémiai szakasszisztens stb.) lehet betölteni; valamennyi szakasszisztensi munkakört, tekintet nélkül arra, hogy az OKJ-ban szerepel-e vagy sem; az OKJ-ban meghatározott felsőfokú szakképesítéssel (pl. klinikai szakápolói, szakgondozói, klinikai elektrofiziológiai asszisztensi, klinikai fogászati higiénikusi, kardiotechnikusi, orvosi laboratóriumi technikai asszisztensi, képi diagnosztikai asszisztensi, transzfúziológiai szakasszisztensi, ápolói, szülésznői vagy csecsemő- és gyermekápolói, egészségügyi menedzser) a vezetési-szervezési ismeretet nyújtó képzettséggel rendelkezők által betöltött munkakört;
- „D” fizetési osztályba kell sorolni valamennyi, a középiskola utolsó évfolyama elvégzéséhez és 1975 előtti képzésben szerzett oklevélhez kötött munkakört; a 4+1 képzési idejű technikusi oklevéllel, bizonyítvánnyal betölthető munkakört; az érettségi után szerzett szakképesítéshez kötött munkakört (pl. laboratóriumi asszisztens, röntgenasszisztens, gyógyszertári asszisztens, szociális gondozó); az érettségivel együtt szerzett képesítésre épülő, szakképesítést igénylő munkakört (az ún. elsőfokú szakosító képzéshez - pl. felnőtt szakápoló, gyermekápoló, körzeti ápoló, szülésznő - kötött munkakört); a szakképesítésre épülő szakképesítéshez kötött munkakört;

A pótlékok körét kollektív szerződés is bővítheti, rákérdezhetsz.
Az EüM. rendelet másik melléklete, mely vonatkozhat rád, ezt szintén magad tudod:
2. számú melléklet a 3/2001. (II. 20.) EüM rendelethez
A Kjt. 66. §-ának (4) bekezdése alapján illetménynövekedésre jogosító szak/szakmai képesítések

bármely munkakör amennyiben a munkáltató kötelezte a közalkalmazottat a további képesítés megszerzésére, és az nem biztosít magasabb fizetési osztályba sorolást; vagy a további szakképesítés hasznosítását a munkáltató foglalkozási feltételként a közalkalmazott kinevezésében (kinevezés módosításában, átsorolásában) előírja; mestervizsga.

Ennyit tudtam Neked összeszedni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger
etelkamarjai
Gyakornok
Gyakornok


Csatlakozott: November 17, hétfő
Hozzászólások: 2

HozzászólásElküldve: 2008. Dec. 03. 11:34    Hozzászólás témája: Re: közalkalmazotti besorolás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Köszönöm a segítséget!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
benez
Gyakornok
Gyakornok


Csatlakozott: Augusztus 19, kedd
Hozzászólások: 2

HozzászólásElküldve: 2008. Dec. 04. 21:49    Hozzászólás témája: Re: közalkalmazotti besorolás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Rendőrségi közalkalmazott ügykezelő vagyok. Őrsön dolgozom, ami azért fontos, mert nagyon sokrétű a feladatunk, egyszerűen minden ami a 16 órába (nem tévedés!!) belefér. ("természetesen a túlóra önként, dalolva, ingyen")
2005-ben szereztem diplomát szoc.munkás szakon. Nem előírás a munkakörömhöz, de mindennek hasznát veszem, amit ott tanultam(ügyfeleket kell meghallgatni, ügyészséggel, bírósággal, pártfogókkal, áldozatsegítőkkel,tanárokkal, családsegítőkkel és gyermekjóléti szolgálattal tartjuk a kapcsolatot) mégsem számítják be a kollektív szerződés által előírt szakmai végzettségnek. (a ksz. 2007-től írta elő a "szakmai" felsőfokú végzettséget, de a fenti felsorolás miatt szerintem bőven megfelel annak is. )
Ami viszont nagyon bántó - és egy munkajogász szerint diszkrimináció is! -ugyanez a diploma egy rendőr esetén szakmai végzettség.
Közalkalmazott is van olyan akinek a főnöke kiharcolta, tehát csak lehet valami szempont, ami alapján beszámítják.
Kérlek Titeket, aki tud, segítsen, mire hivatkozhatnék, amit nem utasíthat el a kapitány. (Nem zárkózna el, ha tudnék mutatni neki jogszabályt v. előírást)

Köszönöm a segítséget!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
mgiz
Adminisztrátor
Adminisztrátor


Csatlakozott: Január 11, kedd
Hozzászólások: 7151
Tartózkodási hely: Tiszafüred

HozzászólásElküldve: 2008. Dec. 05. 00:16    Hozzászólás témája: Re: közalkalmazotti besorolás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Benez!

Próbálnék segíteni, ami lehetséges jogszabály, végignéztem, ezekből nem találtam használhatót.
Találtam egy fórumot is, jogsegélyszolgálattal:http://www.rve.hu/e107_plugins/forum/forum_viewforum.php?15,
fórummal. de ott is másról beszélnek.
Nem akarlak a jogsegélyhez küldeni, de nem ismerem a kollektív szabályzatot, s ami nagyon fontos, mi szerepel a munkaköri leírásodban és kinevezésedben.
Amit eddig leszűrtem a problémádból, be kellene bizonyítani, higy nem ügykezelőz, ügyintézői feladatokat is ellátsz, s megnézni annak az iskolai végzettség előírását, nos ezeket így nem tudtam megnézni, sőt konkrétan a saját ügykezelői kinevezésedre vonatkozó iskolai végzettség előírását sem tudhatom.
Ha tudsz valamilyen konkrétumot visszaérni, bogarászom szívesen.

Amennyiben a fentieknek nincs eredménye (munkaköröd a kinevezésben, munkaköri leírás, ellátott feladatok ütközése), egyetlen módját látom elsőre a változásnak a kollektív szerződés módosítását, melyet helyben tudtok elérni. A Ti szférátok egészen másként épül fel, nagyobb a vezetők szabályozási lehetősége és a kollektív szerződésé, ahogy látom.
Az említett diszkrimináció fogalmára nem tudok mit írni, nem ismerem az indokokat. Önmagában sz, hogy milyen iskolai végezettséget írnak elő ügykezelőknek és a hivatásos állománynak még nem diszkrimináció, de ebbe ne menjünk bele, ez nem segít rajtad.
A linket azért szúrtam be, mert vannak rajta érdekességek is, bár a közalkalmazotti szféra csendesebb, ahogy látom.
Írj konkrétabb dolgokat, nekem idegen a terület, főként a helyi szabályok, igyekszem segíteni, ha tudok.
Leírásod alapján nem ügykezelői, ügyintézői feladatokat (is) látsz el, ezzel lehetne talán valamit kezdeni, azonban én jogi hátteret nem találtam hozzá, segíteni pedig csak azzal tudok.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger
benez
Gyakornok
Gyakornok


Csatlakozott: Augusztus 19, kedd
Hozzászólások: 2

HozzászólásElküldve: 2008. Dec. 08. 23:02    Hozzászólás témája: Re: közalkalmazotti besorolás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Kedves mgiz!
Köszönöm a gyors válaszod! Megkerestem az ajánlott fórumot, ahol a csendesség szerintem beletörődést jelent. Ok:egy igazoltatásnál a köz.alk udvariasan utasította el a tájékoztatást, mondván: kolléga, mire a rendőr: "maga nem kolléga, csak köz.alk.")Sajnos ez a hozzáállás nálunk általános, tisztelet a kivételnek. De ez engem nem tántorít el.
A munkakörimben sem és a kinevezésemben sem írják elő a diplomát, de jól látod: ügyintézői feladatokat is el kell látnom, ami ugyan szintén nincs a fenti iratokban, de rám sózták és ez csak egyre rosszabb.
Sokat túlórázom "önként, dalolva",ingyen, miközben akinek a feladatát elvégzem vígan él, a munkaidő végén már startol haza.
Ezt részben kompenzálná a diplomás bér, de már nem sok esélyt látok arra, hogy megkapom, csak arra,hogy mégtöbb munkát sóznak rám.
A KSZ 2007-től kizárólag a szakmai dipolmát fogadja el, de nem egyértelmű, hogy mi számít annak, előtte bármilyen diplomát elfogadtak. Én 2005-ben végeztem, de az akkori főnökömnek azonkívül, hogy a saját munkája zömét rám sózza mást nem köszönhetek, nem tett egy lépést sem én pedig nem kerülhettem ki a szolgálati utat. Most nagyon jó főnököm van de mostmár nem tudjuk, hogyan érthetnék el a jelenlegi kapitánynál, hogy elismerje szakmai végzettségként. Sehova nincs leírva, hogy az esetemben mi számít annak, csak valaki "fent úgy döntött, hogy inkább nem.
Még nem adom fel, bár már közel állok hozzá. Ennél már csak az reménytelenebb számomra, hogy szoc.munkásként el tudnék helyezkedni, pedig azt mégjobban szeretném.
Addig is bóklászom a lapon, nagyon jó, már több ismerősömnek ajánlottam és találtak maguknak okos dolgokat.

Én is köszönöm a segítséget! Minden jót!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
mgiz
Adminisztrátor
Adminisztrátor


Csatlakozott: Január 11, kedd
Hozzászólások: 7151
Tartózkodási hely: Tiszafüred

HozzászólásElküldve: 2008. Dec. 08. 23:13    Hozzászólás témája: Re: közalkalmazotti besorolás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Benez!

Kívánom járj sikerrel, de én úgy látom nálatok belső vagy helyi szabályzatok írják elő a munkakörökhöz szükséges végzettséget, nem találtam rá jogszabályt. Magyarul a helyi szabályzatot kell(ene) módosítani, ennek járj utána, kell léteznie!

Sok sikert, s örülök, ha hírelsz bennünket! Téged pedig szívesen látunk itt!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger
denato
Gyakornok
Gyakornok


Csatlakozott: Február 11, szerda
Hozzászólások: 1

HozzászólásElküldve: 2009. Feb. 11. 16:28    Hozzászólás témája: Közalkalmazotti besorolás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Egy munkavállalónk besorolásával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Az illető 1996. 12. 01-től dolgozik az önkormányzat intézményéhez (általános iskola) tartozó meleg-konyhán, mint szakács (közalkalmazott). Ekkor "felszolgáló" szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkezett, valamint a Belügyminisztérium Határőrségének igazolásán szereplő szakács szakképzettséggel. 2001-ben OKJ-és bizonyítványt szerzett a szakács szakképesítésről (33 7826 02 azonosító számmal). Munkaviszonya kezdetétől B fizetési osztályba volt besorolva. Kérdésem: a fizetési osztály besorolás helyes-e, vagy át kellett volna sorolni C fizetési osztályba az OKJ-s bizonyítvány megszerzését követően? Segítségét előre is köszönöm!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
mgiz
Adminisztrátor
Adminisztrátor


Csatlakozott: Január 11, kedd
Hozzászólások: 7151
Tartózkodási hely: Tiszafüred

HozzászólásElküldve: 2009. Feb. 12. 11:04    Hozzászólás témája: Re: közalkalmazotti besorolás Hozzászólás, az előzmény idézésével

A besorolás alapja mindig a munkakör által előírt képzettség, s nem az, amivel rendelkezik. A Ktv. általános szabályokat ír le, az ágazati jogszabályok az irányadók a képesítéshez kötött munkakörökre. A jelenlegi besorolása alapfokú iskolai végzettséget igénylő szakképesítéshez kötött munkakör. A C fizetési osztály szintén ez, vagy középiskola és szakképesítés, röviden.
Azt nézd meg, a kinevezése és besorolása melyik ágazati Vhr. alapján történt, s akkor lehet az előírt végzettséget megtudni. Így csupán találgatni lehet.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger
mgiz
Adminisztrátor
Adminisztrátor


Csatlakozott: Január 11, kedd
Hozzászólások: 7151
Tartózkodási hely: Tiszafüred

HozzászólásElküldve: 2009. Ápr. 30. 20:08    Hozzászólás témája: Re: közalkalmazotti besorolás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Edina!

Bocs, de meglepődtem, jól gondoltam, nem jó helyre írtad a kérdést, ez közalkalmazottak besorolása- van köztisztviselői téma. Nem akarlak csigázni, de másokat törlök, stb. szóval légyszi a helyén kérdezni, ezt majd töröljük. A Ktv. egyértelmű választ ad, de be fogom írni.

Kösz!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger
kriszta73
Elhivatott kolléga :-)
Elhivatott kolléga :-)


Csatlakozott: Október 16, kedd
Hozzászólások: 258
Tartózkodási hely: egy falu a legkisebb megyében

HozzászólásElküldve: 2010. Aug. 31. 10:33    Hozzászólás témája: Re: közalkalmazotti besorolás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok Segítség kellene SOS!
Rokonom közalkalmazott egy egységes óvoda bölcsöde rendszerű intézményben. 08.31-ig a 257/2000. (XII.26.) szerint elő volt írva neki, h végezze el a csecsemőgondozó kisgyermeknevelő szakképesítést (OKJ 54 761... ). Júliusban levizsgázott sikeresen saját költségen! A bökkenő az, hogy ugyanezen rendelet szerint "E " fizetési fokozatba kéne sorolni, de a vezető azt mondja h nem érdekli ő "D" -be sorolja. Megteheti? Ha igen és tud rá indokot elfogadjuk csak a "nem érdekel így akarom" sztem nem eléggé indokolt.
Nem pedagógus, hanem csecsemőgondozó!
A rendeletben ez van leírva:
"E" fizetési osztályba kell sorolni: az egyetemi, főiskolai végzettséget nem tanúsító felsőfokú szakképesítéshez kötött munkaköröket pl. szociális asszisztens, szociális gondozó és szervező, mentálhigiénés asszisztens, csecsemő- és kisgyermekgondozó, vezetési-szervezési ismeretet nyújtó képesítéssel rendelkezőket.

Lehet h tévedek, de ha ez alapján a rendelet alapján írja elő a szakképesítést akkor sztem a besorolást is ez alapján kéne elvégeznie nem? Ha tévedünk elfogadjuk, csak magyarázatot kérünk.
Köszi

_________________
Kriszta


A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
mgiz
Adminisztrátor
Adminisztrátor


Csatlakozott: Január 11, kedd
Hozzászólások: 7151
Tartózkodási hely: Tiszafüred

HozzászólásElküldve: 2010. Szept. 01. 22:35    Hozzászólás témája: Re: közalkalmazotti besorolás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Kriszta!

Az 1992. évi XXXI. törvény- azt hiszem 61. §-mondja meg hová kell besorolni valakit. Ismereteid alapján meg tudod nézni, ahogy látom attól függ középiskolát igénylő és szakképesítéshez kötött (felső vagy középfokú szakképesítés, ez sem mindegy-a munkakör. Ezt pedig az ágazati szakmai jogszabály adja meg.
Bocsi, hirtelen ennyire volt időm, tudom el fogsz igazodni.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger
kriszta73
Elhivatott kolléga :-)
Elhivatott kolléga :-)


Csatlakozott: Október 16, kedd
Hozzászólások: 258
Tartózkodási hely: egy falu a legkisebb megyében

HozzászólásElküldve: 2010. Szept. 02. 09:40    Hozzászólás témája: Re: közalkalmazotti besorolás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Köszi! Időközben megoldódott a dolog "E" lett a besorolása végül, ám megkezdődött a vezető általi szívatás és egyéb retorzió. Mivel nem a vezetőnek lett igaza. Ördögi vagy nagyon őrült

_________________
Kriszta


A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése
mgiz
Adminisztrátor
Adminisztrátor


Csatlakozott: Január 11, kedd
Hozzászólások: 7151
Tartózkodási hely: Tiszafüred

HozzászólásElküldve: 2010. Szept. 02. 15:38    Hozzászólás témája: Re: közalkalmazotti besorolás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Edződni kell Nevető Nevető
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése Email küldése Yahoo Messenger
Baili
Elhivatott kolléga :-)
Elhivatott kolléga :-)


Csatlakozott: Január 21, szerda
Hozzászólások: 189

HozzászólásElküldve: 2011. Jan. 27. 15:48    Hozzászólás témája: Re: közalkalmazotti besorolás Hozzászólás, az előzmény idézésével

Önkormányzatunk dada munkakörben kíván alkalmazni egy dolgozót. Eddig közalkalmazotti jogviszonya nem volt. Jól gondolom-e, hogy fizetési fokozatának megállapításához csak az 1992. július 1-ét megelőző munkaviszony időtartamát lehet figyelembe venni, hivatkozva a Kjt. 64. §-ára és a 87/A. §-ra.

Előre is köszönöm, várom segítségeteket mihamarabb.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához   _PRINTER    TartalomjegyzékMunkajogi problémák, kérdések Időzóna: GMT + 1 óra
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3, 4  Következő
1 / 4 oldal


Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban
Nem csatolhatsz fájlokat ebben a fórumban
Nem tölthetsz le fájlokat ebben a fórumban


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza