Köziglap.hu  
Toggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: adrkk88
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4574

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 20
Összes: 20
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Content
02: Kezdőlap
03: Content
04: Content
05: Fórum
06: Fórum
07: Fórum
08: Content
09: Fórum
10: Fórum
11: Hírek
12: Fórum
13: Fórum
14: Content
15: Content
16: Hírek
17: Saját beállítások
18: Fórum
19: Hírek
20: Fórum

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Fórum › Bemutatkozás › Üzletek működési engedélyei, telepengedélyezés › Kereskedelmi tev. bejelentése / működési engedélyezés
Kereskedelmi tev. bejelentése / működési engedélyezés
Ipari, kereskedelmi, szálláshely, hulladékszállításos hatósági ügyek
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 329, 330, 331  Következő
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához   _PRINTER    TartalomjegyzékÜzletek működési engedélyei, telepengedélyezés
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
ujvariildi
Gyakornok
Gyakornok


Csatlakozott: Február 07, szerda
Hozzászólások: 4

HozzászólásElküldve: 2007. Feb. 07. 10:47    Hozzászólás témája: Kereskedelmi tev. bejelentése / működési engedélyezés Hozzászólás, az előzmény idézésével

Az üzletek működési engedélyezési eljárása sok problémát hordoz magában. Különösen gondot jelent a szakhatósági állásfoglalások beszerzése illetve az, hogy milyen esetekben van szükség rá.

A 4/1997. (I. 22.) Korm. rendelet 6.§ (5) bekezdése szerint " Kizárólag a működési engedély jogosultjának személyében történő változás esetén a jegyző, amennyiben a hatósági, szakhatósági hozzájárulások rendelkezésre állnak - az egyéb feltételek megléte esetén - a régi működési engedély bevonásával egyidejűleg a jogosult nevére szóló új működési engedélyt köteles kiadni."

Milyen hatósági, szakhatósági hozzájárulások, az üzletre korábban kiadott 5-10 éves is jó?

A Ket. 44.§ (6) bekezdését, mely azt mondja, hogy "Az ügyfél vagy meghatalmazottja által az eljárás megindítása előtt beszerzett, az ügy tárgyára vonatkozó, hat hónapnál nem régebbi szakhatósági állásfoglalát akkor fogadja el a hatóság, ha a hozzá, illetve a szakhatósághoz korábban benyújtott kérelem tartalmának azonosságát a szakhatóság megállapította."- a fenti esetben hogyan kell alkalmazni?

Itt Hajdú-Biharban az ÁNTSZ úgy nyilatkozott, hogy őket a Ket. hatályba lépésétől mindig meg kell keresni a szakhatósági állásfoglalás miatt, míg más megyében úgy tudom nem kell.

Kérem, akit érdekel a téma, szóljon hozzá. Kíváncsi vagyok, Ti hogyan csináljátok?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
kababikm
Gyakornok
Gyakornok


Csatlakozott: Január 18, csütörtök
Hozzászólások: 4

HozzászólásElküldve: 2007. Feb. 13. 22:13    Hozzászólás témája: Re: Üzletek működési engedélyezése Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia!
A működési engedélyek kiadásával kapcsolatban nekem is sok gondom van. Én újból megkeresem, felkérem a szakhatóságokat új engedélyek kiadására, vagy amennyiben az üzletkörben nem történik változás igazolás kiadására ha a működés folyamatos volt, s csak az üzemeltető személye változott meg.
remélem valemennyit sikerült segítenem. szia
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Magdus
Fórumfüggő
Fórumfüggő


Csatlakozott: Február 26, hétfő
Hozzászólások: 770
Tartózkodási hely: Észak-mo, falu

HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 14. 12:26    Hozzászólás témája: Re: Üzletek működési engedélyezése Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok ! Olyan problémám merült fel üzletműködéssel kapcsolatban, amire nem találok megoldást, sőt lehet nem is kellene a megoldást keresnem.
2002-ben egy másik önkormányzatnak - kijelölés alapján - báziskonyhára működési engedélyt adtunk ki. Most írtak egy kérelmet felénk és csatolták a friss ÁNTSZ szakhatósági hozzájárulást és kérték a határozat módosítását.. A változás: az engedélyezett adagszám: 600, az előző valószínű kevesebb volt, még nem halásztam elő az előzményt.
A működési engedélyen az adagszám nem szerepel, csak a határozatban, a rendelkező részben, ahol a szakhatóságok kikötéseit szó szerint idézem.
A problémám ott kezdődik, hogy ilyen típusú módosításra sehol nem találok jogszabályhelyet. Legelőször is a Ket-hez fordultam volna, de ott sincs csak méltányossági, meg fellebbezési eljárás. Az üzl.műk-ről szóló jsz.ban szintén nem találok olyat amit ráhúzhatnék.
Az én véleményem: vagy lefolytatom az egész eljárást (új működési engedély) vagy nem kell csinálni semmit. Az iratai mellé tűzi mindkét szakhatóságit és ezzel kész. Persze ez a "semmit nem csinálás" sem ennyiből áll, csak nem érdemi ügyintézésre gondolok.
Várom a megoldást vagy az ötleteket, sziasztok, Magdus.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Sára
Gyakornok
Gyakornok


Csatlakozott: Március 14, szerda
Hozzászólások: 9

HozzászólásElküldve: 2007. Márc. 14. 19:59    Hozzászólás témája: Re: Üzletek működési engedélyezése Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!
A működési engedélyek nekem is sok fejtörést okoztak. Sok település polgm. hivatalával konzultáltam és rájöttem, hogy mindenki másképp csinálja, másképp értelmezi. A nagyobb városok újra futtatják a szakhatóságokat ha az üzemeltető változik (kereskedő személyében változás), a községek pedig elfogadják a régi szakhatóságikat, és az új üzemeltetőre ez alapján adják ki az engedélyt.
Biztos ami biztos, a Közig Hivatallal is beszéltem, és ők azt nyilatkozták, hogy semmiképp nem kell új szakhatóságikat kérni...a jogalkotó szándéka itt kvázi új működési engedély kiadása lehetett, azaz a nem kell a szakhatóságokat újra megkeresni, csak a bérleti szerződést, társasági szerződést, aláírási címpéldányt (vagy egy. váll esetén váll ig-t) kéred be újra és ez alapján vizsgálod a tevékenység végzésére való jogosultságát, helyiség használatának jogosultságát (+ 10 e Ft illeték is!).
Remélem segítettem...

Lenne nekem is kérdésem:
ügyfélnek ki tekinthető műk. eng eljárásban, gondolok itt a Ket.-es ügyfélértesítőre 5 napon belül....
Telepengedélynél hogy oldjátok meg a Ket-es 5 napon belüli ügyfélértesítést?

Köszi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Dóra
Gyakornok
Gyakornok


Csatlakozott: április 06, péntek
Hozzászólások: 16

HozzászólásElküldve: 2007. Ápr. 22. 17:40    Hozzászólás témája: Re: Üzletek működési engedélyezése Hozzászólás, az előzmény idézésével

Nálunk minden új üzemeltető esetén új szakhatóságik vannak kérve. Ki az isten tudná követni, amikor nálam van olyan üzlet, hogy egy évben három-négy új üzemeltető cserélődik le. Ha ellenőrzést kapunk még Kis nevén szerepelt a szakhat. most meg Horváth. Közben meg kettő másik.
Amir értekezleten erről beszéltam, azt mondták való igaz, hogy nem lehet nyomon követni így. Ezért úgy döntöttünk, hogy mindenki új szakhatot hoz.
Nekem ott van problémám, hogy borváros lévén a pincékre kértek működési engedélyeket. Az előző kollega nem minősíttette át ezeket üzletté, még talán tualjdoni lapot sem kért be. Elég hiányossak a korábbi ügyiratok.
Amikor átvettem ( fogd és csináld módszerrel) én sem figyeltem az átminősítésre. Ti ezt hogyan csináljátok.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Magdus
Fórumfüggő
Fórumfüggő


Csatlakozott: Február 26, hétfő
Hozzászólások: 770
Tartózkodási hely: Észak-mo, falu

HozzászólásElküldve: 2007. Ápr. 23. 10:59    Hozzászólás témája: Re: Üzletek működési engedélyezése Hozzászólás, az előzmény idézésével

Dóra, az funkciómódosítások nálunk is most buknak ki, üzemeltetőváltás esetén. Általában a régi 10-15 éve kiadott múk. eng, esetében. Húzós-pénzes, de meg kell csináltatni. Mi azért szabunk erre egy méltányos határidőt, ha már működő üzletről van szó és kiadjuk az engedélyt. Lutri, hogy az üzemeltető be fogja-e tartani nyilatkozatát, de eddig még igen.
A másik a szakhatóságik. A jogszabály elég egyértelmű, nem kér másik szakhatóságit, ha ugyanarra az üzletkörre történik az üzemeltetőváltás. A régi üzemeltető át kellene, hogy adja az újnak az eredeti szakhatóságikat, hogy ő is be tudja nyújtani felénk (nálunk megvan, de neki is rendelkeznie kell vele, eredetivel). Már csak azért is fontos szerintem, hogy ezt a szabályt betartsuk, mert ÁNTSZ 20 eFt, Állateü. 20 eFt, a tűzoltó még nem kér eljárási díjat. Meglévő engedély felülvizsgálata valamelyik szakhatóságnál ennek fele. Én azért az ÁNTSZ-szel szoktam egyeztetni és ha ők azt tanácsolják, hogy jobb lenne új szakhatóságit kérni, akkor ezt a tanácsot továbbítom az ügyfélnek és általában a "zavarmentes" működés érdekében meg is kéri az újat. De minden eset egyedi és egy sem sima. Nekünk most a mozgóboltok engedélyezésével vannak gondjaink. Folyik a harc a kenyér-pékáru mozgóboltos ill. boltos piacáért.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Sára
Gyakornok
Gyakornok


Csatlakozott: Március 14, szerda
Hozzászólások: 9

HozzászólásElküldve: 2007. Máj. 29. 12:55    Hozzászólás témája: Re: Üzletek működési engedélyezése Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Kellene nekem egy kis segítség! Most kaptam levelet az ÜGYÉSZSÉGtől, hogy az üzletek működési engedélyezését teljeskörűen ellenőrzi 2006. január 1-től kezdődően a jogerősen lezárult ügyeinkig.
Van vkinek valamilyen tapasztalata, volt már vkinél az ügyészség ellenőrizni, mióta a Ket. hatályba lépett? Mit kifogásoltak? Mit javasoltak?
Várom és előre is köszönöm a tapasztalataitok megosztásátMosolyMosoly
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Magdus
Fórumfüggő
Fórumfüggő


Csatlakozott: Február 26, hétfő
Hozzászólások: 770
Tartózkodási hely: Észak-mo, falu

HozzászólásElküldve: 2007. Máj. 29. 13:40    Hozzászólás témája: Re: Üzletek működési engedélyezése Hozzászólás, az előzmény idézésével

Igen Sára, van már némi tapasztalatom ez ügyben. Tavalyelőtt ellenőrizték az üzletműködést, tavaly pedig az átmeneti és temetési segélyeket.
Olyan nagy problémák nem voltak. De: minden hiba, amit nem a jogszabály szerint csinálsz (feltéve, ha észreveszik) Üzletműködésnél pl. nekem olyanok jöttek ki, hogy : csak adásvételi szerződés volt a kérelem mellett, mert a földhivatali bejegyzés csak utána történt meg (legalább széljegyzett tulajdoni lapot kell kérni- adásvételivel, ha még csak itt tart az ügyintézés). Vagy: működési engedélyt visszadta a kereskedő, én ezt egy levélben vettem tudomásul. Azt írták, hogy határozattal kell visszavonni az engedélyt. Így csináltam utána (1 esetben, aztán megfeledkeztem róla, mert kevés ilyen van), erre azt mondta a közig, egy ellenőrzés alkalmával, hogy nem jó, csak tudomásul kell venni egy értesítésben. Nyilvántartást nem a jogszabályban előírt nyomtatványon vezettem, hanem még a módosítás előttin, ez is hiba volt (pedig minimális különbség van közte). Kérték az ellenőrzések jegyzőkönyveit, csatoltam, erre nem reagáltak semmit. Kérelem nyomtatványon a nyitvatartási idő kérdésében "nem volt tisztázott a tényállás": a vasárnap nem volt rögzítve, hogy a bolt nyitva van -e vagy nincs. Ügyiratokban az alszámozás keveredett, ismétlődött. Szóval valami bökkenő szinte mindegyikben volt, pedig az üzletműködési ügyekre fokozottan figyelek, mert tudom, hogy könnyen lehet elsiklani egy-egy apró momentum fölött, ami később fontos lehet. Ne izgulj, nézd át.
Ja ! a Ket. megjelenése óta: amikor a tavalyi ellenőrzésem volt. Legnagyobb meglepetésemre hiba volt az, hogy az irattári ügyiraton nem volt rajta a "hatóság pecsétje". Mindig is úgy csináltuk, hogy az irattári példány nem volt lepecsételve. De a Ket meghatározza, hogy minek kell szerepelni a határozatban: és ott van, hogy a pecsétnek is ! Azóta pecsét, mindre ! (és van benne logika, mert a mi pecsétünk - nevünk - 3-4 év alatt háromszor változott. Na most, ha kérnek egy 4 évvel ezelőtti ügyiratról hiteles másolatot, hogyan adok, ha a pecsét nincs rajta a fénymásolaton és már nincs is olyan pecsét a birtokomban ? ) Most látom trehányul fogalmaztam: pecsét = bélyegzőlenyomat.
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Dóra
Gyakornok
Gyakornok


Csatlakozott: április 06, péntek
Hozzászólások: 16

HozzászólásElküldve: 2007. Aug. 10. 18:03    Hozzászólás témája: Re: Üzletek működési engedélyezése Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!
Ebben a rovatban elég kevés hozzászólást találtam.
Mit szóltok, az új kormányrendelethez.
Nekem a 6. § nem egészen világos.
Mi az hogy adattartamot érinté és nem érintő változás.
Aki tud segítsen.
A másik kérdésem, most mi számít módosításnak.
Dóra
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
vargajoc
Gyakornok
Gyakornok


Csatlakozott: Augusztus 21, kedd
Hozzászólások: 41

HozzászólásElküldve: 2007. Aug. 21. 12:18    Hozzászólás témája: Re: Üzletek működési engedélyezése Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia, Dóra!

Az adattartalmat érintő változás olyan adat változását jelenti, ami a működési engedélyen szerepel.

A Korm.rendelet leírja, hogy egyes adatok változásánál mi a helyes eljárás - 6. § (2), (3).

_________________
VJ
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Dóra
Gyakornok
Gyakornok


Csatlakozott: április 06, péntek
Hozzászólások: 16

HozzászólásElküldve: 2007. Aug. 26. 15:07    Hozzászólás témája: Re: Üzletek működési engedélyezése Hozzászólás, az előzmény idézésével

Köszönöm a segítséget VargaJoci. De tudod nekem a 6-os § még mindig nem világos. Azt hittem eddig csak én vagyok ilyen értetlen, de megnyugodtam, mert a környező településekről is hívnak a kolleganők akik úgyszintén nem értik. De hogy teljes legyen a kép a Közig.Hiv-ban sem tudtak egyértelműen segíteni.
Mi tartozik a módosításba? Légyszi segíts. A jogutódlást eddig is használni kellett volna, de a gyakorlatban nem használtuk. Ugyanis ha az első kérelmezőnek meg kell fizetni a szakhatok felé az eljárási díjat (pl ÁNTSZ), akkor a többivel szemben ez igazságtalanság lenne. Nálunk az ÁnTSZ-sek ragaszkodtak ahhoz, hogy új szakhat legyen mindenkinek, mert az előző akár le is szerelhet mindent a WC, kézmosó stb. helyiségekben. Talán ebben igazuk is van.
Na de akkor mi a módosítás az új szerint ?
Köszi Dóra
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Mária
Gyakornok
Gyakornok


Csatlakozott: Szeptember 19, szerda
Hozzászólások: 1

HozzászólásElküldve: 2007. Szept. 19. 11:01    Hozzászólás témája: Re: Üzletek működési engedélyezése Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Ma csatlakoztam a fórumhoz és mindjárt van is két problémám, az üzletek működési engedélyével csatolt munkakörben dolgozom. Ebben a kis faluban évi egy-két ügy van így sajnos nem vagyok nagyon jártas az ügyben. Szükségem lenne két határozat mintára az egyik
- nyitvatartás módosításának tudomásul vétele
- vendéglátó egységben zenés szolgáltatás korlátozása.

Ha valaki tud segítsen fax számunk 57/460-011 email cím:adozas@jaszboldoghaza.hu
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Sára
Gyakornok
Gyakornok


Csatlakozott: Március 14, szerda
Hozzászólások: 9

HozzászólásElküldve: 2007. Okt. 03. 18:03    Hozzászólás témája: Re: Üzletek működési engedélyezése Hozzászólás, az előzmény idézésével

Sziasztok!

Az új működési engedélyes jogszabály szerint Ti hogy értelmezitek a jogosult személyében történő változást? Kicserélitek egyszerűen, vagy új eljárás minden szakhatósággal???
Köszi a segítséget!!!
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Magdus
Fórumfüggő
Fórumfüggő


Csatlakozott: Február 26, hétfő
Hozzászólások: 770
Tartózkodási hely: Észak-mo, falu

HozzászólásElküldve: 2007. Okt. 04. 07:52    Hozzászólás témája: Re: Üzletek működési engedélyezése Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia Sára ! Valahogy úgy ahogy írod, csak nem "egyszerűen". Ez adatváltozás, de itt is körültekintően érdemes eljárni. A működési engedélyt cserélni kell, ez biztos. A szakhatósági hozzájárulásokat alaposan meg kell nézni, ha túl régi, jobb ha beszerez újat, bár erre kötelezni nem lehet a jogszabály szerint.
Valamint: én úgy jártam a fordítókulcsokkal, hogy a régi festékbolt üzletkör átfordítva most 3 üzletkört is magában foglal (festék, barkács, építóanyag, szaniter, stb.). Az ÁNTSZ engedély pedig kifejezetten a festék és kapcsolódó árusításra adott engedélyt, minden mást kategorikusan megtiltott. Azt ötöltük ki, hogy a határozatba és a működési engedélybe is feltüntetjük a forgalmazható áruk körét. Ez állítólag helyes döntés volt, azóta már egy továbbképzésen rákérdeztem. Az új üzemeltető elfogadta a tényt, hogy ha a jelenlegi üzletköréből teljes körűen akar forgalmazni, be kell szereznie új szakhatóságit. Ennek már hozzá is fogott, de addig is árulhatja az eredeti termékkört.
Én az illetékekkel vagyok bajban. Automatikusan elkértem a 10 eFt illetékbélyeget, mert ugye a régi jogszabály szerint nagyon kevés lehetőség volt a módosításnak minősülő adatváltozásra. És ezt nem tudom jól csinálom-e, lehet hogy nem. Mi a véleményetek?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Sz.Éva
Elhivatott kolléga :-)
Elhivatott kolléga :-)


Csatlakozott: Szeptember 26, szerda
Hozzászólások: 110
Tartózkodási hely: kisváros

HozzászólásElküldve: 2007. Okt. 04. 11:19    Hozzászólás témája: Re: Üzletek működési engedélyezése Hozzászólás, az előzmény idézésével

Magdus!
Jól csináltad, 10.000.-Ft illetéket kell fizetni, ha a kereskedő személyében változás történik.

A Regionális Közigazgatási Hivatalunktól kapott szakmai anyag illetékfizetésre vonatkozó részét bemásolom, hátha egy kis segítség másoknak is a továbbiakban.

Az illetékről szóló 1990 .évi XCIII. tv. mellékletének XVII./2. pontja szerint, mely a vállalkozói igazolvány és az üzletek működési engedélyének illetékéről rendelkezik, az üzlet működési engedélyében történő adatváltozás illetéke 3.000.-Ft, minden egyéb esetben 10.000.-Ft illeték alá esik. Az adatmódosítás körét a 133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet 6. § (2) és (3) bekezdés határozza meg, az e körben benyújtott kérelem illetéke tehát 3.000.-Ft. Adatváltozásnak csak e rendelethelyben felsorolt adatok változása minösül, így minden egyéb pl. új üzletkör felvétele, vagy az üzemeltető személyében történő változás nem adatmódosítás, tehát annak illetéke 10.000.-Ft.


Sára!
Nekem is volt mostában hasonló esetem. Az üzemeltető személyében változás történt. A korábban kiadott szakhatósági vélemények 6 hónapná l régebbiek voltak, ezért új szakhatósági állásfoglalásokat kértem a ket alapján. Tudom, hogy a Korm. rendelet szerint ha csak a kerekedő személyében történik változás, az üzletkör nem változik nincs szükség új szakvéleményre, azonban a ket. alapkán csak 6. hónapnál nem régebbi szakhatósági fogadható el. Az én ügyemben az is probléma volt, hogy a régi üzemeltető nem adta át az új üzemeltető részére a szakhatósági állásfoglalásokat. Így ezek alapján a jegyzővel konzultálva én új szakhatóságikat kértem. Konzultálav más hivatlokkal., általános gyakorlat, hogy nagyobb településeken, nagyob önk.nál újra megkérik a szakhatóságikat ilyen esetekben. A határozatban pedig rendelkeztem a régi működési engedély bevonásáról ( ez leadásra került hozzám), és kiadtam az új működési engedélyt.
Remélem tudtam segíteni.


Legutóbb Sz.Éva szerkesztette (2007. Okt. 04. 20:01), összesen 1 alkalommal
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához   _PRINTER    TartalomjegyzékÜzletek működési engedélyei, telepengedélyezés Időzóna: GMT + 1 óra
Ugrás az oldalra: 1, 2, 3 ... 329, 330, 331  Következő
1 / 331 oldal


Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban
Nem csatolhatsz fájlokat ebben a fórumban
Nem tölthetsz le fájlokat ebben a fórumban


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza