Köziglap.hu  
Toggle ContentToggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: dora.czerovszki
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4561

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 20
Összes: 20
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Hírek archívuma
02: Hírek archívuma
03: Hírek archívuma
04: Hírek archívuma
05: Hírek archívuma
06: Hírek
07: Hírek
08: Hírek
09: Hírek archívuma
10: Hírek
11: Hírek archívuma
12: Hírek archívuma
13: Hírek archívuma
14: Hírek archívuma
15: Saját beállítások
16: Hírek archívuma
17: Hírek
18: Hírek archívuma
19: Fórum
20: Keresés

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Hírek › Újra a közszféra- takarékosság egyszerűen
Munkajog, munkavédelem Erről a nagy ötletről is olvashattunk máshol is, úgy tűnik már nincs honnan elvonni, így ismét jön a közszfára, s még az önkormányzatokat is buzdítják.

Vadász Úr egészen más célzatú, irányú, sőt ellentétes nyilatkozatokat tett korábban. Ja, hogy akkor még nem ebben a funkcióban...

A jövedelemekről pedig nem tudom ki mit gondol, én még felét sem láttam a közelemben sem, nemhogy ennyi pénzt, akkor miről is van szó, a közszféra melyik rétegéről és jövedelméről?

Ám, ha ez ésszerű megoldást takar, ám legyen, csakhogy mindig elfeldkeznek egy-két apróságról. A közszférán belül a köztistviselők képzéséről, különösen informatikai képzéséről! S a feltételekről!

Hogyan lehet ma úgy dolgozni, hogy nagyon sok helyen nincs információ, nincs friss jogszabály hozzáférési lehetőség, mert nincs rá pénz? Olyan gépeken kell dolgozni még több helyen, ahol a gépek túlterheltsége miatt a munkaidőből órák esnek ki, az internet pedig csak fogalomként létezik?


Forradalom a közszférában?


A reformokért felelős kormánymegbízott 600 milliárd forint megtakarítást ígér a közszférában, ha legkésőbb jövő márciusban bevezetik az általa javasolt új szabályozást.


A jövő évi államháztartásban hatszázmilliárd forint spórolható meg a központi és az önkormányzati költségvetésekből, ennyi ugyanis az a pufferösszeg, amely a feladatellátáshoz és a működéshez szükséges költségek tervezésekor tartalékként jelenik meg a közszférában – nyilatkozta Vadász János a Világgazdaságnak.

A közszolgálati reformért felelős kormánymegbízott a miniszterelnök számára hétfőn eljuttatott feljegyzésében a lap szerint komplex javaslatot tett arra, hogyan csökkenthetők a közszféra kiadásai.
A jelenlegi költségvetésben 1584 milliárd jut a közszféra rendszeres juttatásaira, a nem rendszeresekre 388 milliárd forint. A megspórolható hatszázmilliárdból hozzávetőleg kétszázat ez utóbbiból takaríthatna meg a kormány – állítja Vadász.

A szakember úgy látja, létszámcsökkentés révén is faraghatók a kiadások.

Vadász János szerint a nyolcszázezer fős létszámon belül mintegy százezren dolgoznak kényszervállalkozóként. Az egységes szabályozás a tervek szerint rendezné a káoszt, mivel az új közszolgálati jogviszony az összes többit megszüntetné. A munkaidő rugalmassá tétele szintén csökkentené a feszültségeket, így a kormánymegbízott a részmunkaidő, valamint a távmunka alkalmazását is szorgalmazza a közszférában.

A Foglalkoztatási Hivatal adatai szerint tavaly egy főtisztviselő keresete több mint bruttó 726 ezer forint volt havonta, illetményének átlaga további 490 ezer forint. Az új szabályozás többek között azért sért komoly érdekeket a közszférán belül, mivel átalakítaná a béreket. Bár a havi kereset, valamint az illetmény 65 százaléka garantált lenne, a fennmaradó húsz százalék a teljesítmény függvényében változna, a további 15 százalék pedig csak szakmai többletvállalás esetén járna - olvasható a Világgazdaság mai számában.
(Napi Online)


Írta: mgiz Ideje: Július 11, hétfő, 20:10:25 (737 olvasás)

Hozzárendelt téma

Munkajog, munkavédelem

"Újra a közszféra- takarékosság egyszerűen" | Belépés/Regisztráció | 0 hozzászólás
Küszöb
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Toggle Content Kapcsolódó linkek
 Adatok: Munkajog, munkavédelem

A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Munkajog, munkavédelem:
13. havi juttatás- döntött az Alkotmánybíróság

Toggle Content Cikk minősítése
Átlagos eredmény: 0
szavazatok: 0

Áldozz egy pillanatot az idődből és minősítsd a cikket

Kitűnő
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Toggle Content Beállítások

Toggle Content A nap híre

Toggle Content Partnereink
KCR-VEZSE

KCR-gportal

Mindentudó

Telefalu


Toggle Content jogiforumhírek

Toggle Content Régebbi hírek


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza