Köziglap.hu  
Toggle ContentToggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: adrkk88
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4574

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 25
Összes: 25
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Hírek
02: Hírek
03: Hírek
04: Saját beállítások
05: Hírek
06: Kezdőlap
07: Kezdőlap
08: Fórum
09: Hírek
10: Hírek
11: Saját beállítások
12: Fórum
13: Fórum
14: Fórum
15: Hírek
16: Hírek
17: Fórum
18: Hírek
19: Fórum
20: Fórum
21: Fórum
22: Hírek
23: Hírek
24: Fórum
25: Hírek

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Hírek › Véleményezésre vár, megismerhető!
Szociális témák A szociális és gyermekvédelem területén két anyag megismerhető, véleményezésre vár, ezekre hívom fel a figyelmet.

A ki tudja hanyadjára agyonmódosított szociális törvényünknek teljesen új végrehajtási rendelete készül, tervezetét ismerhetitek meg.

Véleményezésre vár a Gyermekszegénység Elleni Nemzeti Program !


Előterjesztés a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól

Előterjesztés a Kormány részére a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló, és az egyes pénzbeli szociális ellátások elszámolásának szabályairól szóló Korm. rendeletekről.
• Az előterjesztés szövege mellékletekkel (pfd) letölthető az icsszem honalpjáról:

http://www.icsszem.hu/download.php?ctag=download&docID=1521

A 3sz.hu oldaláról:

Gyermekszegénység Elleni Nemzeti Program
MTA Programiroda
2006. február

AZ OLVASÓHOZ!

Elkészült a Gyermekszegénység Elleni Nemzeti Program egy olyan változata, amelyet már merünk nyilvános vitára bocsátani. A Program elkészítéséhez 2005 novembere és 2006 január vége között több száz szakember és civil polgár, számos civil szervezet és sok gyerek nyújtott már segítséget.
A Program nincs kész – számos részlete (a horizontális célok értelmezése, az összefoglaló a költségvetési kiadásokkal, a mellékletek) hiányoznak. Ezek a következő hetekben készülnek el és kerülnek rá a hálóra.
A Program lényegét azonban a jelen anyag tartalmazza.
- A „Program lényege” a következő három évben legfontosabbnak tekintett célokat foglalja össze.
- A „Rövid Program Első Része” vázolja a 25 évre szóló Generációs Program fő irányait és elveit, felvázolja a következő három évben elindítandó hosszabb folyamatokat, és – ha röviden is – ismerteti a rövidtávon megvalósítandó célokat, a legfontosabb teendőket. A Programból – túl azon, hogy mennyi hazai és európai erőforrást lehet e cél szolgálatába állítani – annyi fog megvalósulni, amennyit a polgárok és közösségeik megvalósításra érdemesnek tartanak.
A Program továbbépítéséhez is, megvalósításához is a helyi közösségek és a civil társadalom részvételére, aktív közreműködésére van szükség.

A munka folytatásához kérjük segítségüket.

A munka folytatásához kérjük segítségüket.

Észrevételeiket, kritikáikat várjuk:
E-mail: office@gyep.core.hu


Írta: mgiz Ideje: Március 14, kedd, 21:56:43 (1265 olvasás)

"Véleményezésre vár, megismerhető!" | Belépés/Regisztráció | 4 hozzászólás
Küszöb
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Re: Véleményezésre vár, megismerhető! (Pontok: 1 )
Szerző: mackósajt Ideje: Március 16, csütörtök, 21:05:32
Áttanulmányozva a szociális törvényhez készített új végrehajtási rendeletet-felmerül bennem az újabb probléma:
- hogyan alkalmazzuk 2006.04.01-től, ha még ki sem hirdették?


Re: Véleményezésre vár, megismerhető! (Pontok: 1 )
Szerző: mgiz Ideje: Március 18, szombat, 12:29:50
A politika dönt, a szakma végrehajt....
Hogyan hajtottuk végre az utolsó nagy törvényalkotási hullámban az Sztv., a GYVT módosításait , január 1-én még kezünkben sem volt semmilyen hatályos jogszabály, a Magyar Közlöny sem, s hatályba lépett január 1-én...sőt volt rendelkezése, mely december 31-én..
S mennyire a politika a meghatározó, tudjuk, s tudomásul vesszük. Jött januárban a kiegészítő gyermekvédelmi támogatás szabálya, aztán jött ismét a GYVT módosítása..
Most jön egy új rendelet.
Bennem sokszor már nem is az a kérdés hogyan hajtjuk végre, inkább az, hogy a jogszabályalkotásnak is vannak követelményei, jogbiztonság, kiszámíthatóság, s lehetne sorolni. Bár értelme lehet nincs is, a szakma fentebb is csupán végrehajt, kapkodva, sietve.
Milyen jogszabály által működtetetett ellátó rendszer az, mely évente több alkalommal változik? Kérdés


Re: Véleményezésre vár, megismerhető! (Pontok: 1 )
Szerző: Holdanyó Ideje: Március 22, szerda, 09:09:39
Bár még nem olvastam végig, de már régebben is figyelemmel kisértem a gyermekszegénység elleni küzdelmet, hisz magam is anya vagyok sőt 5 kislány anyja. GyET-en vagyok itthon a legkisebb most 4 éves. Tehát 15 év a GyES a GyET összegén. Igéret volt ugyan, hogy ezen az összegen emelnek, de csak ígéret maradt. A NOE is hangoztatta hogy a többgyermekes családok a kompenzációból bizony kimaradnak.


Re: Véleményezésre vár, megismerhető! (Pontok: 1 )
Szerző: Holdanyó Ideje: április 11, kedd, 11:23:37
Gyermekszegénység ! A szülők munkához juttatása, amit én már évek óta mondok. Bár ez nem a kormányoktól függ hogy a lakóhelyen van-e az anya számára munkalehetőség, mégha az apa egy keresetből tartja el / az én példám 5 gyermek és én mint GyET-en lévő anya/ bölcsödei férőhely nem valósult meg a községemben, óvodai férőhely száma nem nőtt. Iskolai étkeztetés:az rendben van, kifli egy pohár tej megvalósult. Iskolai utaztatás, a buszmegállók megépültek, de autóbusz azóta sincs. Aki megnézi Sülysáp térképét láthatja ez egy hosszú község, a központi iskola gyalog vagy kerékpáron közelíthető meg a szülöknek/ha van gépkocsi/ reggel és délben azzal szállítják a távolabb lakó diákokat vagy kerékpárral közlekednek a kátyús utakon, a sorompóval ellátott vasúti átjárón keresztűl. Azok a programok amiket tavaly beindítottak, finanszírozás hiányában le is álltak. A családi pótlék vásárlóerejének megtartása az is úgy valósulhat meg hogy évente 2 szer felül kellene vizsgálni mint a nyugdíjakat és korrigálni. A többgyermekes anyák akik GyET-en vannak a legkisebb gyermek 8 éves koráig a minimálbér összege járjon. Köztudott, hogy jelenleg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum a bérük. Legyen nekik anyagi megbecsülés hogy 3-nál több gyermeket nevelnek.


Toggle Content Kapcsolódó linkek
 Adatok: Szociális témák

A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Szociális témák:
Gyermekvédelmi támogatás minta és gyakorlat

Toggle Content Cikk minősítése
Átlagos eredmény: 5
szavazatok: 1


Áldozz egy pillanatot az idődből és minősítsd a cikket

Kitűnő
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Toggle Content Beállítások

Toggle Content A nap híre

Toggle Content Partnereink
KCR-VEZSE

KCR-gportal

Mindentudó

Telefalu


Toggle Content jogiforumhírek

Toggle Content Régebbi hírek


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza