Köziglap.hu  
Toggle ContentToggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: Deri
Új, ma: 1
Új, tegnap: 0
Összes: 4551

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 19
Összes: 19
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Fórum
02: Saját beállítások
03: Saját beállítások
04: Fórum
05: Fórum
06: Fórum
07: Saját beállítások
08: Hírek archívuma
09: Fórum
10: Fórum
11: Fórum
12: Fórum
13: Saját beállítások
14: Hírek
15: Hírek archívuma
16: Hírek archívuma
17: Fórum
18: Fórum
19: Hírek

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Hírek › Vitanap és törvényjavaslatok a Perlamentben
Önkormányzatok helyzetéről, működ Megkezdte a munkáját az Országgyűlés. Minden javaslat fontos, jelentős változásokat céloz, mégis az önkormányzatok helyzetét jelöltem meg témaként, talán a mi szempontunkból kiemelhető törvényjavaslat.
A benyújtott indítványok legegyszerűbben a parlament.hu, irományok menüpontból elérhetők és megtekinthetők.

Hét törvényjavaslatról tárgyal a jövő héten az Országgyűlés

Reform vagy megszorítás?
címmel politikai vitanappal indul a jövő héten az Országgyűlés rendkívüli nyári ülésszaka. A továbbiakban a képviselők tárgyalnak az adó- és járuléktörvények módosításáról, az önkormányzati rendszert átalakító alkotmánymódosításról, valamint az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról is. A jövő hét elején megkezdi a parlament a rendkívüli nyári ülésszakra benyújtott törvényjavaslatok tárgyalását. Hétfőn a Fidesz kezdeményezésére politikai vitanapot tartanak Reform vagy megszorítás? címmel, amelyet követően hétfőn, kedden és szerdán hét törvényjavaslat általános vitáját folytatják le. Hétfőn megkezdődik az államháztartás egyensúlyát javító különadóról és a költségvetési forrásból származó kamattámogatások után fizetendő járadékról, a házipénztár-adóról és az egyes pénzügyi törvények módosításáról szóló javaslat általános vitája, amelyet kedden folytatnak a képviselők.
Az első javaslat értelmében négy százalék szolidaritási különadó fizetésére lesznek kötelezettek a nyereséges vállalkozások és a hatmillió forint feletti éves jövedelemmel rendelkező magánszemélyek. A hitelintézeteknek a költségvetési forrásból származó, az adóévben kamattámogatás - például lakáshitel támogatás - címén kapott összeg után kell 20 százalékos járadékot fizetniük.

Adó a rendellenes házipénztár-használat ellen

A házipénztáradó - amelynek mértéke 20 százalék - a rendellenes házipénztár-használatot kívánja megakadályozni. A törvényjavaslat szerint az éves átlagban a napi készpénzforgalom kétszeresét meghaladó mértékű házipénztár vagyonnak minősül és adóköteles.
Az egyes pénzügyi tárgyú törvényeket módosító javaslat tartalmazza többek között a kamatból és a tőzsdei ügyletekből származó jövedelmek 20 százalékos megadóztatását, és az egyszerűsített vállalkozói adó 15-ről 20 százalékra emelését.
Önkormányzati törvények a napirenden

Szerdán négy önkormányzati tárgyú törvény általános vitáját kezdi meg a Ház. A hatékonyabban működő helyi önkormányzati rendszer megteremtését célzó alkotmánymódosító javaslat elfogadása után régió az állam területi tagozódásának önálló szintjeként ismerhető el, és lehetővé válik egyes önkormányzati feladatok esetében a kötelező társulási feladatellátás előírása.

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvényt módosító javaslat a Fővárosi Közgyűlés és a megyei közgyűlések létszámának átlagosan 20 százalékos csökkentését írja elő azzal, hogy az egyes területi egységekben megszerezhető mandátumok számát a választásra jogosultak számával arányosítja.

Polgármesteri, képviselői tiszteletdíjak

A helyi önkormányzatokról szóló törvény módosításával lehetővé válik a körjegyzőségek és a kistérségi társulások rendszerének továbbfejlesztése. A javaslat rögzíti, hogy a fővárosban sajátos kétszintű önkormányzati rendszer működik, és megfogalmazza a regionális önkormányzatok működésére vonatkozó szabályokat.
A polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló törvényt módosító javaslat mérsékli a képviselői tiszteletdíj maximumát és a testületi tagoknak biztosítható magasabb összegű juttatást.

Forrás: Magyarország.hu


Írta: mgiz Ideje: Június 20, kedd, 20:49:58 (4685 olvasás)

Hozzárendelt téma

Önkormányzatok helyzetéről, működ

"Vitanap és törvényjavaslatok a Perlamentben" | Belépés/Regisztráció | 1 hozzászólás
Küszöb
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Re: Vitanap és törvényjavaslatok a Perlamentben (Pontok: 1 )
Szerző: wuxie Ideje: Augusztus 23, csütörtök, 12:06:54
retains the crown because the globe s most widely used running a blog system. Update: Pirate Costumes WordPress core builders are liable for your impending launch of WordPress three. one, which incorporates builders not utilized by Automattic. Report up-to-date to replicate that simple fact.
Posted On: Tuesday, black leather gloves June twenty first, couples halloween costumes 2011 at eleven:17 am Eye contacts certainly are a wonderful choice to typical spectacles. They can be frequently put on the cornea in the eye. Many shade contacts (the two prescription and non-prescription) can be found in the marketplace appropriate now most popular halloween costumes . They get the job done larger than any eye make-up. Like traditional contacts, certain coloured get hold of lenses will also be used for astigmatism or bifocals. Colour multifosal (or bifocal)


Toggle Content Kapcsolódó linkek
 Adatok: Önkormányzatok helyzetéről, működ

A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Önkormányzatok helyzetéről, működ:
Vitanap és törvényjavaslatok a Perlamentben

Toggle Content Cikk minősítése
Átlagos eredmény: 5
szavazatok: 1


Áldozz egy pillanatot az idődből és minősítsd a cikket

Kitűnő
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Toggle Content Beállítások

Toggle Content A nap híre
A legolvasottabb cikk ma:

Gyászhír

Toggle Content Partnereink
KCR-VEZSE

KCR-gportal

Mindentudó

Telefalu


Toggle Content jogiforumhírek


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza