Köziglap.hu  
Toggle ContentToggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: Sandorildi
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4472

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 21
Összes: 21
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Fórum
02: Fórum
03: Saját beállítások
04: Linkgyűjtemény
05: Fórum
06: Linkgyűjtemény
07: Fórum
08: Hírek
09: Saját beállítások
10: Fórum
11: Saját beállítások
12: Saját beállítások
13: Hírek
14: Hírek
15: Hírek
16: Hírek
17: Hírek
18: Hírek
19: Hírek
20: Hírek
21: Képgaléria

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Toggle Content KeresésToggle Content Élj! Ne túlélj!
Keress információért!
http://www.href.hu/x/gjgo

Toggle Content HIRTV

Toggle Content

Toggle Content ABACUS

Toggle Content http://www.linkpark.hu


Toggle Content Webnyertes

Toggle Content jogiforumhírek

Hírek › Összeomlás szélén az államigazgatás?Gáz van?
Közigazgatás korszerűsítése A korszerűsítés mintha megtorpanna újra, ám azért a cím túlzás..

Vannak bajok, a megbecsülés elmarad, sőt csökken, nagy a bizonytalanság.
Ezzel együtt, a többség végzi a dolgát. A politikai harcait nem kell rákenni az államigazgatásban dolgozókra, ennek ugyanúgy szenvedő alanyai, mint az elégedetlen külső szemlélő.
Az igaz, nem a legjobb ötlet volt a gázár támogatások ilyen rendezése, beleférnak sokan, akiknek nem kellene, s kimarad egy nagy kör, aki rászorulna. Ez a megoldás talán a lehető legegyszerűbb eljárás, nem terheli agyonra az önkormányzokat, ám ott legalább többnyire tudják kik azok, akik támogatottak APEH ellenőrzés nélkül is.. Ám létszámuk nincs a feladatokhoz.
Most más szervet terhelnek le, kérdés ők bírják, vannak elegen?

Támogatás a Rózsadombra
Nánási Tamás

Magyar Nemzet
Kezdi megbosszulni magát a köztisztviselői kar ellen folytatott kormányzati hadjárat. A Gyurcsány Ferenc által bejelentett, soha nem látott magyar reformkor röpke fél év alatt az összeomlás szélére juttatta az államigazgatást.

Ez nemcsak abból érződik, hogy állásukat féltő, ezért feszültebb ügyintézőkkel találkozhatunk, hanem abban is tetten érhető, hogy a beharangozott nagy átalakítások látványosan lelassultak, egyre több fronton kénytelen visszavonulót fújni a kabinet, valamint számos olyan intézkedés születik, ahol a végrehajtás zűrzavarba fullad. Bizonyosan erre a sorsra jut az új gázár-támogatási rendszer is, amelyre tegnaptól lehet benyújtani az igénylőlapokat. Már most borítékolni lehet: rövidesen változtatni kell az eljáráson, amely nemcsak elképesztően igazságtalan, hanem kezelhetetlen helyzeteket is teremt a hivatalokban.

Egy-két hónapon belül ugyanis azzal szembesülhet majd az államkincstár, hogy Magyarországon él a legtöbb szegény vállalkozó és üzletember a világon. A nagy újításról, tehát a jövedelem alapján kiosztható támogatásról gyorsan kiderült, hogy míg például a patinás, elkerített villákban élőknek tálcán kínálja a törvényes lehetőségeket a valós kereset eltitkolására, a gyári munkásnak vagy a pedagógusnak a trükköző gazdagok gázszámláját is fizetnie kell. Olyan tágra nyitja a kiskapukat a vonatkozó kormányrendelet, hogy szinte mindenre adott a lehetőség, könyvelés kérdése az egész. Az a vállalkozó, akinek van egy kis sütnivalója, lényegében olyan jövedelmet ír az igénylőlapra, amilyet csak akar. S nem is hibáztatható ezért, hiszen a kabinet szemmel láthatóan eldöntötte: azokon veri el ismételten a port, akik – ahogy mondani szokás – bérből és fizetésből élnek, és a fix havi apanázsuk miatt lényegében minden hatóság előtt nyitott könyv az anyagi helyzetük. Őket a legkönnyebb megsarcolni, ezért van az, hogy ez az a réteg, amelyik egyébként is a közterhek zömét viseli. Talán nem véletlen az sem, hogy a különféle felmérések a magyar társadalomban az egyes rétegek közti vagyoni különbségek drámai növekedését jelzik. A gazdagok pénztárcája vastagodik, a szegények száma pedig szaporodik, mégpedig azért, mert egyre több honfitársunk kerül olyan helyzetbe, hogy nem tudja megállítani a családja vagy saját maga anyagi helyzetének romlását. Ezt a folyamatot erősíti a kormány a gázár-támogatási rendszer átalakításával is.

Ha szándékosan teszi ezt, ami a kirívó igazságtalanság egyik kézenfekvő magyarázata lehet, nem esnek túlzásba azok, akik szerint a most regnáló kabinet a gazdagok kormánya. A helyzetet még furcsábbá teszi, hogy a szocialistáknak erre jó pár szegény ember adott szavazatával felhatalmazást, vélhetőleg nem tudván, hogy saját érdekei ellen cselekszik. A gázártámogatásnál például a nyugdíjasok egy részét is kellemetlen meglepetés érheti. Ugyanakkor a rendszert úgy találták ki, hogy abban a középosztály legyen a fő ellenség, meg azok, akiknek az átlagnál már egy kicsivel több a kimutatható jövedelmük. A rajtuk megspórolt állami pénzből juttatnak majd a rászorultaknak, és adnak bőséges támogatást a jómódúak fűtésszámlájához is. A következő hetekben egyre több igénylőlap érkezik tehát az államkincstárhoz, amelyek egy részén olyan jövedelmek szerepelnek majd, amelyek jogilag nem megkérdőjelezhetők, ráadásul az adóhatóság sem tudja az adatokat ellenőrizni. A zűrzavarban élő államigazgatás pedig tavasztól automatikusan utalja majd a Rózsadombra a kispénzű családoktól behajtott pénzeket. Oda, ahol valóban stabil és nagy a jólét. mno.hu


Írta: mgiz Ideje: December 03, vasárnap, 00:01:48 (2752 olvasás)

Hozzárendelt téma

Közigazgatás korszerűsítéseSzoc. igazgatás, személyes  gondoskod

"Összeomlás szélén az államigazgatás?Gáz van?" | Belépés/Regisztráció | 1 hozzászólás
Küszöb
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Re: Összeomlás szélén az államigazgatás?Gáz van? (Pontok: 1 )
Szerző: mgiz Ideje: December 07, csütörtök, 01:03:44
Késik a gázártámogatási adatlap
December elejére ígérték, de csak a jövő hét elején kezdik postázni az új gázártámogatási adatlapokat, és legkésőbb december 20-ig minden család megkapja azokat.

A februári gázszámláján csak annak jelentkezik a támogatás, aki az év végéig visszaküldi az államkincstárnak az igénylést, jövedelemigazolással együtt. Aki április 1-jétől kéri a támogatást, annak már csak a benyújtás hónapjától jár. Az APEH szúrópróbaszerűen ellenőrzi a jogosultságot.

hirtv.hu

Megjegyzés: adatlap nincs még, vita már van. Miért kérnek adatokat, ha minden rendelkezésre áll? Lakcímnyilvántartás, APEH jövedelmi adatok, legtöbben a jövedelem fogalmát nem értik. Tanács menjenek az önkormányzatokhoz..nem én javasoltam. Bár nagyrészt oda fognak jönni, még s kitöltés, igénylés miatt is.


Toggle Content Kapcsolódó linkek
 Adatok: Közigazgatás korszerűsítése

A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Közigazgatás korszerűsítése:
Kedvezmények a közszféra dolgozóinak

Toggle Content Cikk minősítése
Átlagos eredmény: 5
szavazatok: 4


Áldozz egy pillanatot az idődből és minősítsd a cikket

Kitűnő
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Toggle Content Beállítások

Toggle Content A nap híre

Toggle Content Régebbi hírek
Március 25, péntek
Jogszabályok (0)
Március 21, hétfő
Jogszabályok (0)
Március 09, szerda
Jogszabályok (0)
Március 03, csütörtök
Jogszabályok (0)
Február 27, szombat
Jogszabályok (0)
Február 20, szombat
Jogszabályok (0)
Február 18, csütörtök
Kilépési program közszolgáknak? (0)
Február 16, kedd
Jogszabályok (0)
Február 12, péntek
Jogszabályok (0)
Február 12, péntek
Munkajogi szeminárium (0)
Február 09, kedd
Jogszabályok (0)
Január 27, szerda
Munkajogi aktualitások 2016-ban - szakértői és bírói szemmel (0)
Január 23, szombat
Hatósági jogkör gyakorlása társasházak és lakásszövetkezetek életében (0)
Január 26, hétfő
Azonnali felmondás (0)
Január 26, hétfő
Hatósági jogkör gyakorlása társasházak és lakásszövetkezetek életében (0)
November 24, hétfő
Új tagok, új anyagok! (0)
Február 21, péntek
V. Önkormányzati Vagyongazdálkodási Konferencia (0)
április 05, péntek
IV. Önkormányzati Vagyongazdálkodási Konferencia (0)
Február 26, kedd
Pályázat! (0)
Február 16, szombat
Helyi adók-újdonság! (0)

Régebbi cikkek

Toggle Content Partnereink
Mindentudó

Telefalu

ITMentor

Telekuckó

Értelmi

Aktafórum

Lombikbaba


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza