Köziglap.hu  
Toggle ContentToggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: Gábor1991
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4550

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 23
Összes: 23
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Fórum
02: Kezdőlap
03: Hírek
04: Hírek
05: Hírek
06: Hírek
07: Hírek
08: Hírek
09: Hírek
10: Fórum
11: Saját beállítások
12: Hírek
13: Hírek
14: Linkgyűjtemény
15: Fórum
16: Tell a Friend
17: Linkgyűjtemény
18: Hírek
19: Hírek
20: Hírek
21: Hírek
22: Hírek
23: Fórum

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Hírek › Összeomlás szélén az államigazgatás?Gáz van?
Közigazgatás korszerűsítése A korszerűsítés mintha megtorpanna újra, ám azért a cím túlzás..

Vannak bajok, a megbecsülés elmarad, sőt csökken, nagy a bizonytalanság.
Ezzel együtt, a többség végzi a dolgát. A politikai harcait nem kell rákenni az államigazgatásban dolgozókra, ennek ugyanúgy szenvedő alanyai, mint az elégedetlen külső szemlélő.
Az igaz, nem a legjobb ötlet volt a gázár támogatások ilyen rendezése, beleférnak sokan, akiknek nem kellene, s kimarad egy nagy kör, aki rászorulna. Ez a megoldás talán a lehető legegyszerűbb eljárás, nem terheli agyonra az önkormányzokat, ám ott legalább többnyire tudják kik azok, akik támogatottak APEH ellenőrzés nélkül is.. Ám létszámuk nincs a feladatokhoz.
Most más szervet terhelnek le, kérdés ők bírják, vannak elegen?

Támogatás a Rózsadombra
Nánási Tamás

Magyar Nemzet
Kezdi megbosszulni magát a köztisztviselői kar ellen folytatott kormányzati hadjárat. A Gyurcsány Ferenc által bejelentett, soha nem látott magyar reformkor röpke fél év alatt az összeomlás szélére juttatta az államigazgatást.

Ez nemcsak abból érződik, hogy állásukat féltő, ezért feszültebb ügyintézőkkel találkozhatunk, hanem abban is tetten érhető, hogy a beharangozott nagy átalakítások látványosan lelassultak, egyre több fronton kénytelen visszavonulót fújni a kabinet, valamint számos olyan intézkedés születik, ahol a végrehajtás zűrzavarba fullad. Bizonyosan erre a sorsra jut az új gázár-támogatási rendszer is, amelyre tegnaptól lehet benyújtani az igénylőlapokat. Már most borítékolni lehet: rövidesen változtatni kell az eljáráson, amely nemcsak elképesztően igazságtalan, hanem kezelhetetlen helyzeteket is teremt a hivatalokban.

Egy-két hónapon belül ugyanis azzal szembesülhet majd az államkincstár, hogy Magyarországon él a legtöbb szegény vállalkozó és üzletember a világon. A nagy újításról, tehát a jövedelem alapján kiosztható támogatásról gyorsan kiderült, hogy míg például a patinás, elkerített villákban élőknek tálcán kínálja a törvényes lehetőségeket a valós kereset eltitkolására, a gyári munkásnak vagy a pedagógusnak a trükköző gazdagok gázszámláját is fizetnie kell. Olyan tágra nyitja a kiskapukat a vonatkozó kormányrendelet, hogy szinte mindenre adott a lehetőség, könyvelés kérdése az egész. Az a vállalkozó, akinek van egy kis sütnivalója, lényegében olyan jövedelmet ír az igénylőlapra, amilyet csak akar. S nem is hibáztatható ezért, hiszen a kabinet szemmel láthatóan eldöntötte: azokon veri el ismételten a port, akik – ahogy mondani szokás – bérből és fizetésből élnek, és a fix havi apanázsuk miatt lényegében minden hatóság előtt nyitott könyv az anyagi helyzetük. Őket a legkönnyebb megsarcolni, ezért van az, hogy ez az a réteg, amelyik egyébként is a közterhek zömét viseli. Talán nem véletlen az sem, hogy a különféle felmérések a magyar társadalomban az egyes rétegek közti vagyoni különbségek drámai növekedését jelzik. A gazdagok pénztárcája vastagodik, a szegények száma pedig szaporodik, mégpedig azért, mert egyre több honfitársunk kerül olyan helyzetbe, hogy nem tudja megállítani a családja vagy saját maga anyagi helyzetének romlását. Ezt a folyamatot erősíti a kormány a gázár-támogatási rendszer átalakításával is.

Ha szándékosan teszi ezt, ami a kirívó igazságtalanság egyik kézenfekvő magyarázata lehet, nem esnek túlzásba azok, akik szerint a most regnáló kabinet a gazdagok kormánya. A helyzetet még furcsábbá teszi, hogy a szocialistáknak erre jó pár szegény ember adott szavazatával felhatalmazást, vélhetőleg nem tudván, hogy saját érdekei ellen cselekszik. A gázártámogatásnál például a nyugdíjasok egy részét is kellemetlen meglepetés érheti. Ugyanakkor a rendszert úgy találták ki, hogy abban a középosztály legyen a fő ellenség, meg azok, akiknek az átlagnál már egy kicsivel több a kimutatható jövedelmük. A rajtuk megspórolt állami pénzből juttatnak majd a rászorultaknak, és adnak bőséges támogatást a jómódúak fűtésszámlájához is. A következő hetekben egyre több igénylőlap érkezik tehát az államkincstárhoz, amelyek egy részén olyan jövedelmek szerepelnek majd, amelyek jogilag nem megkérdőjelezhetők, ráadásul az adóhatóság sem tudja az adatokat ellenőrizni. A zűrzavarban élő államigazgatás pedig tavasztól automatikusan utalja majd a Rózsadombra a kispénzű családoktól behajtott pénzeket. Oda, ahol valóban stabil és nagy a jólét. mno.hu


Írta: mgiz Ideje: December 02, szombat, 23:01:48 (2777 olvasás)

Hozzárendelt téma

Közigazgatás korszerűsítéseSzociális témák

"Összeomlás szélén az államigazgatás?Gáz van?" | Belépés/Regisztráció | 1 hozzászólás
Küszöb
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Re: Összeomlás szélén az államigazgatás?Gáz van? (Pontok: 1 )
Szerző: mgiz Ideje: December 07, csütörtök, 00:03:44
Késik a gázártámogatási adatlap
December elejére ígérték, de csak a jövő hét elején kezdik postázni az új gázártámogatási adatlapokat, és legkésőbb december 20-ig minden család megkapja azokat.

A februári gázszámláján csak annak jelentkezik a támogatás, aki az év végéig visszaküldi az államkincstárnak az igénylést, jövedelemigazolással együtt. Aki április 1-jétől kéri a támogatást, annak már csak a benyújtás hónapjától jár. Az APEH szúrópróbaszerűen ellenőrzi a jogosultságot.

hirtv.hu

Megjegyzés: adatlap nincs még, vita már van. Miért kérnek adatokat, ha minden rendelkezésre áll? Lakcímnyilvántartás, APEH jövedelmi adatok, legtöbben a jövedelem fogalmát nem értik. Tanács menjenek az önkormányzatokhoz..nem én javasoltam. Bár nagyrészt oda fognak jönni, még s kitöltés, igénylés miatt is.


Toggle Content Kapcsolódó linkek
 Kormány.hu
 Adatok: Közigazgatás korszerűsítése


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Közigazgatás korszerűsítése:
Kedvezmények a közszféra dolgozóinak

Toggle Content Cikk minősítése
Átlagos eredmény: 5
szavazatok: 4


Áldozz egy pillanatot az idődből és minősítsd a cikket

Kitűnő
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Toggle Content Beállítások

Toggle Content A nap híre

Toggle Content jogiforumhírek


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza