Köziglap.hu  
Toggle ContentToggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: Gábor1991
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4550

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 28
Összes: 28
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Hírek
02: Hírek
03: Fórum
04: Kezdőlap
05: Fórum
06: Hírek
07: Hírek
08: Hírek
09: Fórum
10: Fórum
11: Hírek
12: Hírek
13: Linkgyűjtemény
14: Fórum
15: Fórum
16: Fórum
17: Hírek
18: Hírek
19: Linkgyűjtemény
20: Fórum
21: Tell a Friend
22: Linkgyűjtemény
23: Hírek
24: Hírek
25: Hírek
26: Hírek
27: Hírek
28: Hírek

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Hírek › Módosítják a népszerű egészségügyi reformot?
Esélyegyenlőség Az egészségügyi reform nagy kérdéseiből kettőt emlegetünk legtöbbet, kórházaink sorsát, a vizitdíjat és kórházi napidíjat.

Úgy tűnik újabb módosítások várhatók, a gyakorlat problémai jönnek sorban felszínre.

A kórházi napidíjról még kevés szó esik, ám a mindennapokban egyre többet találkozunk vele. Síró hozzátartozók, beteg emberek, akik elmondják jövdelemükből a rezsi és gyógyszerek, a legfontosab kiadásokon úl nem tudják befizetni a kórháztól kapott számlát. A bajok még helyi szeinten jelentkeznek, s az önkormányzatok többsége nem tud segíteni, jelentős mértékben semmiképp.

Látunk olyan összegű gyógyszereket, melyekkel egy család összefogással sem tud mit kezdeni.

Együttérzünk, sajnálkozunk, hiszen közülünk, dolgozók közül is sokakat "keményen" érintenek az új fizetni valók, gyűlnek a nyugták, jönnek a számlák.

Az érdeklődőknek két új linket szerkesztek ide hírek olvasásához:

Demográfiai cunami - pénzt vagy életet?
Gyilkos illúziók az egészségügy refomja körül I.

http://hirszerzo.hu

Egészségügyi kommunizmus és több-biztosítós fóbia
Gyilkos illúziók az egészségügy refomja körül II.

http://hirszerzo.hu

A hirszerzo.hu híre:

Tűzoltók vizitdíj-botránya: rossz a rendelet

"Hamis az a mítosz, hogy az egészségügy ingyenes"

Hírszerző információ 2007. március 6.

Össztűz a vizitdíjra: az Egis gyógyszergyárban történt robbanást követő botrány miatt az ellenzék és az érdekvédők is azt kérik az egészségügyi minisztertől, vonja vissza a vizitdíjról szóló rendeletet. Molnár Lajos megígérte: áttekintik és ahol szükséges, módosítják a rendeletet.

Március 15-e megünnepléséről, a kormányfő és a Fidesz frakcióvezetőjének hétfői parlamenti szóváltásáról esett szó kedden napirend előtt az Országgyűlésben. Az egyik napirendi pont azonban az Egis gyógyszergyárban történt robbanások utáni különös eset volt.

Csáky András (MDF) kifogásolta ugyanis, hogy az Egis gyógyszergyárban történt tűznél megsérült tűzoltóktól vizitdíjat kértek. A politikus szerint igazolódtak azok a félelmek, hogy az előkészítetlen rendelkezések sok problémát okoznak. Megjegyezte, az Országgyűlés egészségügyi bizottsága kezdeményezte a végrehajtási rendelet módosítását.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter válaszában közölte: azok, akik elvették a díjat, nem azt az elvet követték, hogy kétség esetén a beteg javára kell dönteni. Hozzátette: egy hónap után át fogják tekinteni a végrehajtási rendeletet, és a szükséges módosítást elvégzik.

Egyre népszerűbb a reform?

Az egészségügyi miniszter a tegnapi plenáris ülésen arról beszélt: egy friss közvélemény-kutatás szerint az emberek többsége támogatja az egészségügy átfogó átalakítását. Mint mondta, a kutatás szerint a vizitdíj bevezetésének megítélése is lényegesen javult az állampolgárok körében.

"Egyre többen látják: hamis volt az a mítosz, hogy az egészségügy ingyenes" – jegyezte meg, majd hozzátette: a vizitdíj pozitív hatása már most érezhető, mert a várótermekben kevesebb időt kell eltölteniük a betegeknek, az orvosoknak pedig havonta 150 ezer forint bevételt jelent a vizitdíj.

Molnár Lajos ugyanakkor elmondta: "a vizitdíj rendszere apróbb módosításokra szorul, erre példa a munkaközben balesetet szenvedett tűzoltók vizitdíj-fizettetése is". A jogszabályok szerint munkahelyi baleset esetén az összes költség a munkáltatót terheli, azonban ebben az esetben nem volt egyértelmű, hogyan lehet halasztott fizetéssel a munkáltatóval kifizettetni a vizitdíjat.

Az Egis gyógyszergyárban Budapesten, a X. kerületi Keresztúri úton pénteken történt robbanássorozat. A helyszínre 150 tűzoltó érkezett. Az oltás során egy tűzoltó könnyebben megsérült, négyet pedig a bőrükre cseppent vegyszer miatt kórházba szállítottak, ahol kifizettették velük a fejenként háromszáz forintos vizitdíjat.

Korrigál a kormány

Csáky András (MDF) a tűzoltók vizitdíj-fizetése kapcsán tegnap elmondta: a jogszabály rendelkezik úgy, hogy nem sürgős ellátás esetén először le kell róni a vizitdíjat, különben az egészségügyi szolgáltatót a törvény bünteti. Jelezte, hogy az MDF kezdeményezi a törvény módosítását, az erről szóló javaslatot az ellenzéki képviselő át is nyújtotta az egészségügyi miniszternek.

Kökény Mihály (MSZP) kiemelte: az egészségügyi törvényen korrekciót hajt végre a kormány, mert, mint mondta, nem helyes, ha a közszolgálat közben sérülteket fizetési kötelezettség terheli.

Fidesz: "a kormány szégyene"

"A kormány, az MSZP és az SZDSZ szégyene a hazug módon bevezetett vizitdíj" – írta hétvégi közleményében Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.
"Mára oda jutottunk, hogy a magyar emberek életét és vagyonát mentő sérült tűzoltóknak is megalázó módon aprót kellett gyűjteniük, hogy a kórházban ellássák sebesüléseiket. Az már bebizonyosodott, hogy az emberek átverésével bevezetett vizitdíj senkinek sem jó, csak a kormányhoz közeli cégek üzletmenetének. Most már azt is tudjuk, hogy a magyar emberek élete, vagyona sem drága a kormányzatnak a reformnak nevezett pénzbehajtás könyörtelen véghezvitele során."


Közben a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) is nyomatékosan kérte a kormányt és a szakminisztériumot, haladéktalanul módosítsák a vizitdíj fizetésére vonatkozó rendeletet úgy, hogy akik szolgálatteljesítés közben sérülnek meg, mentesüljenek a díj fizetésétől – közölte Kónya Péter elnök az MTI-vel.

Teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy "egy rosszul kiadott rendelet miatt, amely a vizitdíj fizetését szabályozza, veszélybe kerüljön olyan emberek orvosi ellátása, akik az életüket kockáztatva, hivatásuk ellátása közben, parancsot teljesítve, az állam és az állampolgárok érdekeit szolgálva megsérülnek" – írta közleményében az érdekvédő.


Írta: mgiz Ideje: Március 06, kedd, 22:44:35 (1387 olvasás)

Hozzárendelt téma

Fogyatékkal, betegséggel élőkEsélyegyenlőségNyugdíjasok, időskorúak

"Módosítják a népszerű egészségügyi reformot?" | Belépés/Regisztráció | 1 hozzászólás
Küszöb
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Re: Módosítják a népszerű egészségügyi reformot? (Pontok: 1 )
Szerző: mgiz Ideje: Március 06, kedd, 23:50:23
Csupán egy link, mi lehet az igazság???

http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=29150


Toggle Content Kapcsolódó linkek
 Adatok: Esélyegyenlőség

A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Esélyegyenlőség:
Rokknatsági nyugdíjak- törvényjavaslat

Toggle Content Cikk minősítése
Átlagos eredmény: 0
szavazatok: 0

Áldozz egy pillanatot az idődből és minősítsd a cikket

Kitűnő
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Toggle Content Beállítások

Toggle Content A nap híre

Toggle Content jogiforumhírek


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza