Köziglap.hu  
Toggle ContentToggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: adrkk88
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4574

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 12
Összes: 12
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Hírek
02: Hírek
03: Fórum
04: Fórum
05: Fórum
06: Hírek
07: Fórum
08: Hírek
09: Hírek
10: Hírek
11: Fórum
12: Fórum

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Hírek › Országos Osztálykirándulás Tiszafüreden!
Gyermek és ifjúságvédelem Nagy örömmel teszem fel a hírt a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapjáról, mely szerint városunk a színnhelye a országos kamaszfesztiválnak, hagyományteremtő céllal.

Aki a lapot szereti, adja tovább e hírt, büszke vagyok városunkra!

Országos Kamaszfesztivál a Tisza-tónál

Országos Osztálykirándulásra hívja Tiszafüred városa az ország általános és középiskolás diákjait a Tisza-tóhoz. A Kamaszfesztiválra 2007. május 31. - június 3. között kerül sor.
A hagyományteremtő szándékú Kamaszfesztivál szervezésének célja a tanév végi tanulmányi kirándulások közösségteremtő, kapcsolatépítő lehetőségeinek fejlesztése azáltal, hogy az ország legkülönbözőbb pontjain működő oktatási intézmények közösen, egy diákfesztivál keretei között fedezzék fel Magyarország természeti kincseit, turisztikai látnivalóit, kulturális örökségeit. Az Országos Osztálykirándulás létrehozásával a szervezők egy olyan új diákfesztivált kívánnak megalapozni, amely minden évben Magyarország más-más régióját mutatja be az általános és középiskolásoknak.

Az I. Országos Osztálykirándulás helyszíne Tiszafüred, a Tisza-tó fővárosa, ezért a kirándulás programjai elsősorban a helyi adottságokhoz igazodnak, ám a Kamaszfesztiválhoz csatlakozó szervezeteknek köszönhetően rengeteg kiegészítő program is várja a diákokat: A Móra Könyvkiadó könyvjutalmakkal díjazza majd a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat, tanárokat. Az Öko-Pannon Kht. szelektív hulladékgyűjtési Road-showjával kapcsolódik a kezdeményezéshez, így a diákok a Hasznosító Torony, a Tudás Kereke, az Öko-Fa, a Rend(m)ező elnevezésű játékok, valamint környezetvédelmi totó kitöltésén keresztül sajátíthatják el a szelektív hulladékgyűjtés szabályait.
A Kompánia Alapítvány a "Testbeszéd - Az önbizalom megszépít" elnevezésű tréningjein segít felismerni és oldani a kamaszkori nehézségeket. A Csodák Palotája utazó kiállításával, valamint "Itt a tudományról van show" című látványos fizika órájával gazdagítja a programokat. Az Öngondoskodás Alapítvány tőzsdejátékával, valamint pénzről szóló előadásával készíti fel a serdülő korosztályt a nagybetűs életre. A Kamaszfesztiválra meghívást kapnak a Civil Falu azon szervezetei, amelyek prevenciós, egészségmegőrző programjaikkal álltak az ifjúság szolgálatába.

Az I. Országos Osztálykirándulásra mintegy 3000 diákot vár Tiszafüred városa, amellyel a "legnépesebb osztálykirándulás" címszó alatt Guinnes-rekord felállítására is készül. A kirándulásra való jelentkezés folyamatos, az eddig regisztrált iskolák az ország egészét lefedik. A már biztos látogatók száma március közepéig a tervezett létszám kétharmadát elérte, vagyis kétezer diák már biztos résztvevője a programnak.

A Gyermekotthonok Magyarországi Egyesülete 300 diákot szeretne a programra eljuttatni, segítségül Tiszafüred Város Önkormányzata példaértékű hozzájárulást tett:
a gyermekotthonokban élő diákok számára ingyenesen biztosítja a szálláslehetőséget.
A szervezők Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanácstól, a Honvédelmi Minisztériumtól, valamint jelentősebb nagyvállalatoktól, pénzintézetektől is segítséget kértek, hogy anyagi, vagy eszközbeli támogatással segítsék a nehezebb sorssal élő diákok étkeztetését, részvételét. Ahhoz, hogy a Kamaszfesztiválra hátrányos helyzetű, nehezebb sorssal élő gyerekek minél többen eljuthassanak, a program szervezői minden támogatói segítséget örömmel fogadnak.

Az I. Országos Osztálykirándulásra felső tagozatos és középiskolás diákoknak az info@kamaszfesztival.hu oldalon, illetve a 06-20-953-4946-os telefonszámon lehet jelentkezni, bővebb információ a www.kamaszfesztival.hu oldalon található.


Írta: mgiz Ideje: Május 02, szerda, 18:36:01 (1411 olvasás)

Hozzárendelt téma

Gyermek és ifjúságvédelemÖnkormányzatok helyzetéről, működ

"Országos Osztálykirándulás Tiszafüreden!" | Belépés/Regisztráció | 0 hozzászólás
Küszöb
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Toggle Content Kapcsolódó linkek
 Adatok: Gyermek és ifjúságvédelem

A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Gyermek és ifjúságvédelem:
Új tankönyv és étkezési támogatás jövőre!

Toggle Content Cikk minősítése
Átlagos eredmény: 0
szavazatok: 0

Áldozz egy pillanatot az idődből és minősítsd a cikket

Kitűnő
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Toggle Content Beállítások

Toggle Content A nap híre

Toggle Content Partnereink
KCR-VEZSE

KCR-gportal

Mindentudó

Telefalu


Toggle Content jogiforumhírek

Toggle Content Régebbi hírek


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza