Köziglap.hu  
Toggle ContentToggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: Gábor1991
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4550

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 28
Összes: 28
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Hírek
02: Hírek
03: Fórum
04: Kezdőlap
05: Fórum
06: Hírek
07: Hírek
08: Hírek
09: Fórum
10: Fórum
11: Hírek
12: Hírek
13: Linkgyűjtemény
14: Fórum
15: Fórum
16: Fórum
17: Hírek
18: Hírek
19: Linkgyűjtemény
20: Fórum
21: Tell a Friend
22: Linkgyűjtemény
23: Hírek
24: Hírek
25: Fórum
26: Hírek
27: Hírek
28: Hírek

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Hírek › A polgármesteri hivatalok hatékony működéséért
Közigazgatás korszerűsítése A Magyarország.hu-n találtam e hírt, igen elgondolkodtam rajta. Öröm, hogy végre ilyen lehetőség is van, tovább gondolkodva sok kérdés felmerült bennem. A tagoktól és a szakmából is kapok sok visszejelzést, ezért önkéntelenül jöttek a kérdések a fejembe, szervezetfejlesztés, azaz kirugdosá, ha nem tetszel, helye válogatja hogyan élnek e lehtőséggel. A mögöttes tartalom, ami megvalósulhat azonban kétségtelenül nagyon fontos!
Természetes az lenne, hogy minden hivatal nagyjából egy színvonalon, s az alapvető feltételek biztosításával dolgozik, ám erre nem futja az önkormányzatoknak. A hivatalnak pedig teljesíteni kell saját önkormnyzata elvárásait ugyanúgy, mint más közigazgatási feladatait.
Cseveghetünk róla a "csevegőben" Nagyon boldog

A polgármesteri hivatalok hatékony működése kedvező gazdasági környezetet teremt

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Kommunikációs Főosztály
2008. május 13.

[b]A települési önkormányzatok hatékony és szakszerű munkája elengedhetetlen a kedvező gazdasági környezet megteremtéséhez, illetve a helyi közösségek megszervezéséhez.


Az NFÜ új pályázati kiírása elősegíti a polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztését. A pályázat keretében a települési önkormányzatok polgármesteri hivatalai 3 milliárd forintnyi európai uniós támogatásból korszerűsíthetik működésüket.

A pályázatok leadására 2 szakaszban,2008. június 16. és július 15., valamint augusztus 15. és szeptember 30. között van lehetőség. Hasonló pályázat kiírására 2009-ben is sor kerül.

A gazdaság fejlődésében és a társadalmi jólét növelésében kiemelt feladat hárul a közigazgatásra, azon belül is az önkormányzati intézményekre és a polgármesteri hivatalokra. A helyi ügyek gyors és szakszerű intézése, a bürokratikus akadályok mérséklése, a lakókkal és vállalkozókkal való partneri kapcsolat kialakítása egyrészt alapvető elvárás az önkormányzatokkal szemben, másrészt a sikeres és erős gazdaság fontos feltétele is. A települési önkormányzatok polgármesteri hivatalainak szervezetfejlesztése ezért fontos célkitűzés, amely illeszkedik a magyar fejlesztési stratégiában megfogalmazott fő célokhoz, a gazdasági növekedés és a versenyképesség fokozásához.

A polgármesteri hivatalok működésében, valamint szakmai teljesítményében Magyarországon ma nagy különbségek mutatkoznak. Ezek egyik oka, hogy a polgármesteri hivatalok az elmúlt 15 évben nem részesültek szervezetfejlesztést célzó rendszerszintű támogatásban. Ezt a hiányt pótolja a NFÜ által az Államreform Operatív Program keretén belül május 13-án kiírt pályázat, amely összesen 3 milliárd forint európai uniós támogatást biztosít a települési önkormányzatok polgármesteri hivatalainak szervezetfejlesztésére. A pályázat keretében szervezetfejlesztési szakértői tanácsadás igénybevételére, képzések szervezésére és lebonyolítására, valamint szervezetfejlesztést szolgáló szoftverek beszerzésére nyílik lehetőség. A pályázatok beadására és elbírálására két szakaszban kerül sor. Az 1. szakasz 2008. június 16. és július 15. között beadható pályázatairól szeptemberben születik döntés, míg az augusztus 15.-szeptember 30. között beadható 2. szakasz pályázatairól decemberben.

A pályázat 3 milliárd forintos keretösszegéből előreláthatólag 130 projekt finanszírozható. Ezek hatására a polgármesteri hivatalokban korszerűsödnek a döntéshozatali eljárások, megújul a költségvetési tervezés, erősödik a partneri szemlélet, valamint új szervezési-működési kultúra terjed el. A pályázatok elbírálása során előnyben részesülnek a körzeti funkciókat ellátó települések, az 5.000 lélekszámnál nagyobb települések, illetve a pályázói körön belül a leghátrányosabb helyzetű kistérségek települései. A jelen kiíráson nem, illetve sikertelenül induló önkormányzatok, valamint a mikrotérségi központok a pályázat 2009-es ismételt meghirdetésekor nyerhetnek támogatást fejlesztési terveikhez.
Forrás: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Magyarorszag.hu


Írta: mgiz Ideje: Május 19, hétfő, 07:33:50 (2017 olvasás)

Hozzárendelt téma

Közigazgatás korszerűsítéseÖnkormányzatok helyzetéről, működ

"A polgármesteri hivatalok hatékony működéséért" | Belépés/Regisztráció | 2 hozzászólás
Küszöb
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Re: A polgármesteri hivatalok hatékony működéséért (Pontok: 1 )
Szerző: badicseva Ideje: Május 25, vasárnap, 22:49:18
Lehet a hatásköröket kéne oda telepíteni ahol a szakemberek dolgoznak? Kérdés
Gondolok itt pl. az átmenti segélyezésre, amiben kisebb helyeken maga testület dönt? Vajon mennyire elfogultan?


Toggle Content Kapcsolódó linkek
 Kormány.hu
 Adatok: Közigazgatás korszerűsítése


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Közigazgatás korszerűsítése:
Kedvezmények a közszféra dolgozóinak

Toggle Content Cikk minősítése
Átlagos eredmény: 0
szavazatok: 0

Áldozz egy pillanatot az idődből és minősítsd a cikket

Kitűnő
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Toggle Content Beállítások

Toggle Content A nap híre

Toggle Content jogiforumhírek


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza