Köziglap.hu  
Toggle ContentToggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: adrkk88
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4574

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 10
Összes: 10
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Hírek
02: Fórum
03: Hírek
04: Fórum
05: Fórum
06: Fórum
07: Saját beállítások
08: Hírek
09: Fórum
10: Hírek

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Hírek › Pénzért gyermeket-a szociális és családtámogatás negatív jelenségei
Gyermek és ifjúságvédelem Általánosítani a jelenségből szándék kérdése, ám hamis és veszélyes. A családtámogatási és szociális rendszer jelenségeihez hozzátartozik azonban a következő hír is. Nem elszigetelt, nem egy megyei jelenség, ám több adatot nem ismerünk.
Ne feledjük el a családok többségére nem ez jellemző!
Új szociális trükk: pénzért szülik a gyereket
A sonline.hu híre:

Új szociális trükk: pénzért szülik a gyereket

Gyermekenként 100 ezer forintot is jelenthet, ha nem közvetlenül az anya kapja a támogatást.

Új trükk járja Somogyban is a gyermekek után kapott járandóságokra „pályázók” körében – hallottuk a hírt. A fiatalkorú anyuka lemond a gyermekről, majd valamely családtagja, például az ugyanabban a háztartásban élő nagymama a gyámja, esetleg később az örökbefogadója lesz a kicsinek. A törvényes fordulat pedig pénzt hoz a konyhára. Nem is keveset, gyermekenként akár százezer forintot is jelenthet a családon belüli megoldás, a havi juttatások ugyanis magasabbak, mint ha az anya kapja a támogatásokat. Az elmúlt időszakban több településen is történt ilyen eset, bár beszélni igazán senki nem szeret róla, legfeljebb a falubelieknek „büszkélkednek” a törvény ilyen kijátszásával.

– Sokan csinálják ezt – mondta Ötvöskónyiban a Kónyi utca egyik lakója. – A gyerekszülés önmagában már nem hoz eleget, kellett hát egy újabb megoldás. Azt is beszélik, van olyan, aki már szinte „arra hajt”, hogy fogyatékos gyermeke szülessen, mert azzal több pénz jár.

Simonovics Józsefné, a Rinyamenti Szociális Központ vezetője szerint ennyire nem súlyos a helyzet. – Tapasztaltam már ilyen esetet, de a mi területünkön nem jellemző ez az eljárás. Olyan valóban történt, hogy a lányanya gyermeke felett nagymama vállalt gyámságot, ám megítélésem szerint itt inkább a szintén még gyermek édesanya és gyermekének az érdekei voltak a meghatározóak. Azt inkább tapasztaljuk, hogy egy-egy családban erőteljesebb a törekvés arra, hogy több gyermeket szüljenek, mert több pénzhez jutnak.

Mennyi jár egy gyermek után?

A Gyed 2008-ban maximum 96 ezer 600 forint. A gyes összege 2008-tól havi 28 ezer 500 forint. A Családi pótlék összege egy gyermek esetén 12 ezer 200, egyedülálló esetén 13 ezer 700 forint. Kétgyermekes család esetén gyermekenként 13 ezer 300, egyedülálló esetén 14 ezer 800 forint. Három vagy több gyermeket nevelők esetén 16 ezer, egyedülálló esetén 17 ezer forint. Tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermek után 23 300, egyedülálló esetén 25 900 forint.
Sonline.hu


Írta: mgiz Ideje: Október 14, kedd, 01:09:03 (1405 olvasás)

Hozzárendelt téma

Gyermek és ifjúságvédelemEllenőrzések a közszférában

"Pénzért gyermeket-a szociális és családtámogatás negatív jelenségei" | Belépés/Regisztráció | 1 hozzászólás
Küszöb
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Re: Pénzért gyermeket-a szociális és családtámogatás negatív jelenségei (Pontok: 1 )
Szerző: wuxie Ideje: Augusztus 23, csütörtök, 12:30:51
infant halloween costume better end result. Move 6 wedding shower gifts : Appear also by means of footwear discussion board for pertinent and linked again links Phase seven: You should also research for for other doable suggests on the internet for extra details. But, cheap halloween costumes just look at get be aware the really finest and best system to hold out your assessment for low-priced sneakers for women is in no other spot than on-line. Gypsy Costumes
? vintage halloween costumes Have you been at present fed up purchasing more than and about similar monochrome outfits that could seem excellent with your grandma halloween sexy costumes spirit halloween costume store ? Do you think you're locating it tough to acquire the ideal colored clothing and likewise possess the emotion you seem similar to a clown every time you place them on? inexpensive halloween costumes No stress!Color guide Sydney is right here now that can assist you. Colors are


Toggle Content Kapcsolódó linkek
 Adatok: Gyermek és ifjúságvédelem

A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Gyermek és ifjúságvédelem:
Új tankönyv és étkezési támogatás jövőre!

Toggle Content Cikk minősítése
Átlagos eredmény: 5
szavazatok: 1


Áldozz egy pillanatot az idődből és minősítsd a cikket

Kitűnő
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Toggle Content Beállítások

Toggle Content A nap híre

Toggle Content Partnereink
KCR-VEZSE

KCR-gportal

Mindentudó

Telefalu


Toggle Content jogiforumhírek

Toggle Content Régebbi hírek


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza