Köziglap.hu  
Toggle ContentToggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: Ágica74
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4533

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 19
Összes: 19
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Fórum
02: Fórum
03: Fórum
04: Hírek
05: Fórum
06: Fórum
07: Fórum
08: Hírek
09: Fórum
10: Fórum
11: Hírek
12: Fórum
13: Fórum
14: Fórum
15: Fórum
16: Fórum
17: Fórum
18: Kezdőlap
19: Fórum

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Hírek › Már a budapesti tömegközlekedést is ismeri a Google Maps
Informatikai érdekességek, hírek A Google a Budapesti Közlekedési Központtal együttműködésben Budapesten is elindítja tömegközlekedési útvonaltervezőjét, így az internetezők az eddigi autós és gyalogos útmutatás mellett mától a BKV járataira vonatkozó információkat is elérik a Google Térképen.

Már a budapesti tömegközlekedést is ismeri a Google Maps
szerző: [hírszerkesztő] , idő: 2011.06.30.

A Google a Budapesti Közlekedési Központtal együttműködésben Budapesten is elindítja tömegközlekedési útvonaltervezőjét, így az internetezők az eddigi autós és gyalogos útmutatás mellett mától a BKV járataira vonatkozó információkat is elérik a Google Térképen.

A Google a világ számos országában, több mint 400 városban vezette már be Térképén a tömegközlekedési útvonaltervezést, a sorhoz most Budapest is csatlakozott. A Budapesti Közlekedési Központ megosztotta a keresőcéggel járatainak menetrendjét, így azok mostantól közvetlenül a Google Térképen is hozzáférhetőek.

"A tömegközlekedés réteg minél szélesebb körű bevezetésével az a célunk, hogy minden egyes alkalommal alternatívát ajánljunk, amikor valaki autóval tervezi útját a városban. Reményeink szerint a menetrendek és megállók megjelenítésével, vagy azáltal, hogy a felhasználó összeveti a tömegközlekedésre vonatkozó és az autós közlekedés rétegeket - ez utóbbin valós idejű adatokat láthat a forgalmi helyzetről - hosszú távon csökken a csak autóval közlekedők aránya. Így többen nyithatnak a környezetet jobban kímélő kerékpározás és gyaloglás mellett a tömegközlekedés felé is. Örömünkre szolgál, hogy a BKK-val együttműködve sikerült Budapesten is elindítanunk ezt a szolgáltatást" - beszélt a termék jelentőségéről Heal Edina, a Google Magyarország vezetője.

"A szolgáltatás bevezetése fontos előrelépés célkitűzéseink teljesítésére, hiszen ezzel javul a budapesti tömegközlekedés utastájékoztatása és korszerű, internetes és az okostelefonokról is elérhető megoldás áll a budapestiek és az ide látogatók szolgálatába. A célunk az, hogy az utas a lehető legegyszerűbben hozzáférhessen a számára szükséges közlekedési információkhoz. Ezen a területen Budapesten sok teendő van, a Google Térkép szolgáltatásának beindulása azonban egy jelentős mérföldkő."

"Már folynak a tárgyalások, hogy a jövőben a FUTÁR-projekt keretében megvalósuló műholdas helymeghatározási rendszerből kinyert valós idejű adatok is megjelenjenek a Google Térképen a tervezett menetrendeken túl. Az utazástervező igen széles körű elérhetősége nagyban segíti a BKK céljait a közösségi közlekedés népszerűsítésére, hiszen a szolgáltatás könnyen kezelhető és hozzáférhető, így mindenkinek egyszerűen teszi lehetővé utazásának megtervezését" - mondta Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója.

A Google Térképen az útvonaltervezés funkciót választva - vagy közvetlenül a terkep.google.hu/transit oldalra navigálva - elegendő megadni az indulási helyet és az úticélt, szükség esetén beállítani a tervezett indulási időt, majd az eddigi autós és gyalogos ábra mellett látható, tömegközlekedésre vonatkozó ikonra kattintani. Ezt követően megjelennek a tervezett útvonal ajánlatok, melyek közül könnyedén választhat a felhasználó, miközben a térkép nem csak a BKV útvonalainak és menetrendjének megjelenítésében, hanem az esetleg szükséges gyalogos tájékozódásban is segíti.

A Google Térképbe integrált tömegközlekedési információk különösen hasznosak az adott városba látogató turistáknak, akik vélhetően nem ismerik a helyi honlapokat és közlekedési viszonyokat, de a Google térképének használata nem okoz nehézséget számukra. Itt nem csak az utazás módjára, hanem akár annak potenciális céljára vonatkozó ajánlatokat is kaphatnak. Különböző szolgáltatók - például a magukat regisztrált hotelek, éttermek, színházak - jelennek meg a térképen, így az internetezők egyetlen felületen tájékozódhatnak a legfontosabb információkról, elérhetőségi adatokról, és az adott szolgáltatást már igénybe vevők észrevételeiről.

A szolgáltatás elérhető a Google Térkép mobiltelefonokra optimalizált változatában is.


Írta: gorillala Ideje: Június 30, csütörtök, 20:38:39 (2772 olvasás)

"Már a budapesti tömegközlekedést is ismeri a Google Maps" | Belépés/Regisztráció | 1 hozzászólás
Küszöb
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Re: Már a budapesti tömegközlekedést is ismeri a Google Maps (Pontok: 1 )
Szerző: wuxie Ideje: Augusztus 23, csütörtök, 12:36:43
Partners can buy groceries for rings jointly. When the gentleman is purchasing a diamond ring for his partner, a component of shock is needed. The stone is something to take into account Fairy Costumes , however outdoor wedding ideas , you really should also hunt for a fantastic mounting style. Below are a few additional recommendations for trying to find the top diamond rings. Recommendations for purchasing Diamond Ringsone. Ask and Request for your QuotePrice tag and style from the ring you would like to obtain may be received from the Jeweler catwoman costume . They may be probably the most skilled to reply your inquiries. The jeweler also can give details about elements that might have an impact on selling price. All of us have concepts about diamonds, spirit halloween costumes 2012 Xmas and accessories nevertheless it s far better to consult a professional. two


Toggle Content Kapcsolódó linkek
 Adatok: Informatikai érdekességek, hírek

A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Informatikai érdekességek, hírek:
Vadiúj külsőt kap a YouTube - elmondjuk hogyan válthatsz rá már most

Toggle Content Cikk minősítése
Átlagos eredmény: 1
szavazatok: 1


Áldozz egy pillanatot az idődből és minősítsd a cikket

Kitűnő
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Toggle Content Beállítások

Toggle Content A nap híre

Toggle Content jogiforumhírek


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza