Köziglap.hu  
Toggle ContentToggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: adrkk88
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4574

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 1
Összes: 1
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Hírek

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Hírek › Hol tartunk a reformokkal?
Közigazgatás korszerűsítése Sehol nincs a Széll-terv megvalósítása írja az index.hu:

Sehol nincs a Széll-terv megvalósítása

Napi Gazdaság 2011. július 13.

Matolcsy György nemzetgazdasági és Navracsics Tibor közigazgatási miniszter március első napján ismertette a kormány Széll Kálmán tervét, amely a 2012−2014 közötti három évben 2350 milliárd forint megtakarítást ígért a magyar államháztartásnak. Az ütemterv első állomása július elseje volt, erre a határidőre a kormány 11 jogszabály elfogadását ígérte − ebből azonban csak ötöt sikerült teljesíteni, írja a Napi Gazdaság.

A közmunkatörvény mérsékli igazán az állami kiadásokat, hisz a munkanélküli-ellátás idejét a jelenlegi kilenc hónapról háromra csökkenti, ráadásul a kifizethető pénz is kevesebb. Ez jelentősen, több tízmilliárd forinttal mérsékelheti a kiadásokat.

Kiadáscsökkentő, hogy a táppénz maximális összege a minimálbér kétszerese lehet, ami bruttó 250 ezer forint feletti keresetek esetében jár kisebb juttatással. A táppénzszabályok szigorításától idén két-, jövőre ötmilliárd forintos megtakarítás várható. A parlament ezenfelül elfogadta a költségvetési csalásról szóló törvénytervezetet, amely újraszabályozta a büntető törvénykönyvben az adó- és tb-csalásra vonatkozó szabályokat − ezzel a program újabb pontját is letudhatjuk.

A Széll Kálmán terv végrehajtásával elsősorban a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma (Nefmi) van lemaradva. Az elképzelések szerint mára már ismernünk kellene a rokkanttá nyilvánítás szabályait, illetve a korengedményes nyugdíjak jövőjét. A Pénzcentrum által megszerzett nyugdíjkoncepció azzal számol, hogy a jövőben megszűnne a korengedményes nyugdíjazás − igaz, épp a Fidesz-kormány volt, amely bevezette a 40 év munkaviszonnyal rendelkező hölgyek esetében a korhatár betöltése előtti nyugdíjazást.

Szintén adós maradt a humánerőforrás-tárca a gyógyszerár-támogatási rendszerének átalakításával, holott elvileg az új jogszabályokat már ki kellett volna hirdetni. A közigazgatási minisztérium sem állt eddig elő az új közszolgálati életpályamodellel − amely egyébként a rendőrök számára is eladhatóvá tette volna szolgálati nyugdíjaik elvételét.

A Széll Kálmán terv költségvetési hatásai (milliárd forint)
2012 2013 2014
Foglalkoztatás és munkaerőpiac 195 213 213
Nyugdíjrendszer reformja 93 129 129
Közösségi közlekedés 45 60 60
Felsőoktatás 12 38 38
Gyógyszerkassza 83 120 120
Állami és önkormányzati finanszírozás 32 122 122
Az államadósság-csökkentő alap befizetései 90 220 220
Összesen 550 902 902
Forrás: kormany.hu


Írta: mgiz Ideje: Július 13, szerda, 07:23:01 (2767 olvasás)

Hozzárendelt téma

Munkanélküliség, foglalkoztatásMunkajog, munkavédelemKözigazgatás korszerűsítéseSzociális témákEsélyegyenlőségNyugdíjasok, időskorúak

"Hol tartunk a reformokkal?" | Belépés/Regisztráció | 1 hozzászólás
Küszöb
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Re: Hol tartunk a reformokkal? (Pontok: 1 )
Szerző: wuxie Ideje: Augusztus 23, csütörtök, 12:06:58
to the internet right this moment costumes halloween , but you will need to establish on your own which e-cigarette fundamental kits is going to be the perfect for you personally personally in addition to which types might be the highest price to your income. Pirate Costume Basically make sure that regardless of what offer you discover by yourself with incorporates a battery charger and under no circumstances neglect to cost the batteries any time you could possibly have them. womens party dresses army Costume
Posted On: Tuesday, June 14th, Lady Latex Underwear and Dresses 2011 at seven:17 am The Strolling Firm might be a footwear firm and so they specialize in comfortable footwear for everybody. toddler boy halloween costumes halloween costumes They've got retailers just about everywhere the world they usually re also one among the foremost well-known on the web merchants halloween outfit infant halloween costumes . Their concentration is resilient


Toggle Content Kapcsolódó linkek
 Kormány.hu
 Adatok: Közigazgatás korszerűsítése


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Közigazgatás korszerűsítése:
Kedvezmények a közszféra dolgozóinak

Toggle Content Cikk minősítése
Átlagos eredmény: 0
szavazatok: 0

Áldozz egy pillanatot az idődből és minősítsd a cikket

Kitűnő
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Toggle Content Beállítások

Toggle Content A nap híre

Toggle Content Partnereink
KCR-VEZSE

KCR-gportal

Mindentudó

Telefalu


Toggle Content jogiforumhírek

Toggle Content Régebbi hírek


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza