Köziglap.hu  
Toggle ContentToggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: adrkk88
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4574

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 3
Összes: 3
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Hírek
02: Hírek
03: Hírek

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Hírek › Közmunka felügyelet
Munkanélküliség, foglalkoztatás Élethosszig tartó tanuláshoz kötött rendfokozati és előmeneteli rendszer. 52 éves kor felett könnyített szolgálat, 60 felett pedig rendelkezési állományba helyezés. Ezek az új rendőri életpályamodell elemei. Az egyenruhások utolsó öt éve nem sokban különbözne a nyugdíjtól, hiszen munkára csak vészhelyzetben vagy háborúban kötelezhetnék őket. A belügyminiszter azt mondta: szakmai tervezetről, és nem törvényjavaslatról van szó.
"A 65 éves általános nyugdíjkorhatárt a rendőrökre is kiterjesztenék, de 60 éves korukban rendelkezési állományba helyezhetnék őket. Az utolsó öt évük nem sokban különbözne a nyugdíjtól, hiszen munkára csak vészhelyzetben vagy háborúban kötelezhetnék őket. Az egészségügyileg alkalmatlanná nyilvánított rendőrök tartalékállományba kerülnének, és átképeznék őket más közszolgálati munkára."

hirtv.hu:

Jöhet az 52 év feletti könnyített szolgálat

Élethosszig tartó tanuláshoz kötött rendfokozati és előmeneteli rendszer. 52 éves kor felett könnyített szolgálat, 60 felett pedig rendelkezési állományba helyezés. Ezek az új rendőri életpályamodell elemei. Az egyenruhások utolsó öt éve nem sokban különbözne a nyugdíjtól, hiszen munkára csak vészhelyzetben vagy háborúban kötelezhetnék őket. A belügyminiszter azt mondta: szakmai tervezetről, és nem törvényjavaslatról van szó.


Az érdekképviseletek július második hetében a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács ülésén ismerhették meg a Belügyminisztérium életpályamodell-tervezetét. A szaktárca 2014-ig, a ciklus végéig 30 százalékkal emelné a béreket, de differenciáltan. A rendőrök fizetését a teljesítmény, a munkakör nehézsége és az elvégzett munka minősége határozná meg. „Ezen a verzión, - amit most a Belügyminisztérium elkészített - nagyon sok javítanivaló van. Teljesen új rendszert vezet be. Megszüntetné úgymond a rendfokozati rendszert, az előmeneteli rendszer is teljesen megváltozna, és egy teljesen új elemet hozna be, amely arról szól, hogy élethosszig kell tanulni a rendőrnek” – fogalmazott Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára.

25 év szolgálati viszony után nem mehetnének el nyugdíjba a rendőrök, csak könnyített szolgálatot kérhetnének. „A könnyített szolgálat részleteit - hogy ott milyen munkaköröket, és milyen munkát kéne végezni a kollégáinknak - még nem ismerjük. Az nyilvánvaló, hogy 52 éves korban, ha úgy dönt a munkatárs, hogy ezt a szolgálati rendszert választja, akkor ez mindenképpen lehet akár pozitív is, hiszen kevesebb óraszámot kell dolgozni. Éjszaka nem kell munkát végezni, és vannak ebben könnyítések. De hogy milyen munkaköröket kell ellátni, azt még nem látjuk teljesen tisztán” – tette hozzá a főtitkár.

A 65 éves általános nyugdíjkorhatárt a rendőrökre is kiterjesztenék, de 60 éves korukban rendelkezési állományba helyezhetnék őket. Az utolsó öt évük nem sokban különbözne a nyugdíjtól, hiszen munkára csak vészhelyzetben vagy háborúban kötelezhetnék őket. Az egészségügyileg alkalmatlanná nyilvánított rendőrök tartalékállományba kerülnének, és átképeznék őket más közszolgálati munkára. „Nincs kész a törvénynek a szövegszerű változata. Ahogy a szövegszerű változat elkészül, közzé fogjuk tenni. A szakszervezetekkel van egy előzetes megbeszélésünk. Ezt az előzetes megállapodást a Belügyminisztérium be fogja tartani, és a kormány ezt meggyőződésem szerint akceptálni fogja” – szögezte le Pintér Sándor Fidesz–KDNP-s belügyminiszter.

A szolgálati nyugdíj jelenlegi rendszere 2012-től megszűnne. Azok a nyugalmazott rendőrök, akik hajlandók újra egyenruhát ölteni, várhatóan az új közmunkaprogramot felügyelik majd. A kulcsi löszfal megerősítésénél vagy a különböző gátépítéseknél több száz volt nyugdíjas rendőr szolgálatára számít az állam. (da)

hírTV


Írta: mgiz Ideje: Július 17, vasárnap, 21:19:33 (2876 olvasás)

Hozzárendelt téma

Munkanélküliség, foglalkoztatás

"Közmunka felügyelet" | Belépés/Regisztráció | 1 hozzászólás
Küszöb
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Re: Közmunka felügyelet (Pontok: 1 )
Szerző: wuxie Ideje: Augusztus 23, csütörtök, 12:30:10
Whip with metallic particulars Egyptian Costumes , buckles and heels in addition to platforms. It s likely to certainly match your cravings for modern sneakers which can healthy into your garments green wedding dresses burlesque costumes . They are often priceless shoe assortment which you have to have on the garments. princess halloween costumes Why don't you attempt their distinct best footwear this actually is pampered collectively with model, vivid and womanly things. Examination their interesting system heels that happen to be to the red carpet initially look. This provides you the prosperous and well-known physical appearance. Also it is possible to reminisce prior moments making use of their classic visual appeal of girls pumps, wholesale halloween costumes gown sandals and girls boots that includes classic design and retro seem. Also they can be at Carlos Sneakers. If you'


Toggle Content Kapcsolódó linkek
 Adatok: Munkanélküliség, foglalkoztatás

A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Munkanélküliség, foglalkoztatás:
Kedvezmény a nyugdíj előtti években a közszférában dolgozóknak

Toggle Content Cikk minősítése
Átlagos eredmény: 4.25
szavazatok: 4


Áldozz egy pillanatot az idődből és minősítsd a cikket

Kitűnő
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Toggle Content Beállítások

Toggle Content A nap híre

Toggle Content Partnereink
KCR-VEZSE

KCR-gportal

Mindentudó

Telefalu


Toggle Content jogiforumhírek

Toggle Content Régebbi hírek


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza