Köziglap.hu  
Toggle ContentToggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: adrkk88
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4574

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 13
Összes: 13
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Hírek
02: Hírek
03: Fórum
04: Fórum
05: Fórum
06: Fórum
07: Fórum
08: Hírek
09: Saját beállítások
10: Fórum
11: Hírek
12: Hírek
13: Fórum

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Hírek › Csökkent az iskolakerülések száma
Gyermek és ifjúságvédelem A kormány tavaly augusztusban átalakította a családi pótlékot nevelési és iskoláztatási támogatássá, melynek következtében lehetővé vált az 50 tanóránál többet igazolatlanul hiányzó diákok esetében az iskoláztatási támogatás felfüggesztése. Az első év tapasztalatai a hiányzások csökkenését mutatják, a 2010/2011-es tanévben összességében 7427 diák iskoláztatási támogatásának megvonását rendelték el a helyi gyámhivatalok - olvasható a kormany.hu-n.

Csökkent az iskolakerülések száma


A kormány tavaly augusztusban átalakította a családi pótlékot nevelési és iskoláztatási támogatássá, melynek következtében lehetővé vált az 50 tanóránál többet igazolatlanul hiányzó diákok esetében az iskoláztatási támogatás felfüggesztése. Az első év tapasztalatai a hiányzások csökkenését mutatják, a 2010/2011-es tanévben összességében 7427 diák iskoláztatási támogatásának megvonását rendelték el a helyi gyámhivatalok - olvasható a kormany.hu-n.

A rendelkezés bevezetésével csökkentek az iskolai hiányzások a 2010/2011-es tanévben. Területi eloszlásban a hiányzások tekintetében kiemelkedik Borsod, ahol az összes kiskorú 0,9 százaléka esetében, azaz 1325 tanuló számára került sor jogerős felfüggesztésre, Nógrádban, Hevesben, és Jász-Nagykun-Szolnok megyében ugyanez az arány 0,7 százalék, ami 249, 380, és 515 tanulót jelent. 2007-ben a tankötelezettség megszegése miatt 25433 feljelentés érkezett, míg 2009-ben már 44361. Ezzel szemben az elmúlt tanévben több mint 31 ezer gyermek érte el a tíz igazolatlan órát, de figyelmeztetések hatására közülük csak 13289, alig több mint 40 százalék számolhat 50 igazolatlan tanórával, ezt követően 7427 esetben függesztették fel az iskoláztatási támogatást jogerősen. A statisztikák szerint az iskolai hiányzások a szociálisan rászoruló családokban a legmagasabb, életkor alapján pedig a felnőttkor küszöbén állók között a legkirívóbb.. Azoknál a gyerekeknél, ahol jogerőssé vált az iskoláztatási támogatás felfüggesztése, több mint 70 százalék szociális helyzete miatt rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesült.
(Forrás: kormany.hu)
(www.edupress.hu)


Írta: mgiz Ideje: Augusztus 31, szerda, 15:31:57 (1937 olvasás)

Hozzárendelt téma

Gyermek és ifjúságvédelem

"Csökkent az iskolakerülések száma" | Belépés/Regisztráció | 1 hozzászólás
Küszöb
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Re: Csökkent az iskolakerülések száma (Pontok: 1 )
Szerző: wuxie Ideje: Augusztus 23, csütörtök, 12:43:00
to make Ngoor really usable on any platforms, sailor Costume also with your cellular cellphone or iOS equipment. when you re trying to find a new social bookmarking provider or an alternative choice to Delightful.
Posted On: Saturday, Feather angel wings January seventh, 2012 at ten:nineteen am Once the Center Ages arrived, both equally women and men have been sporting pattens, angel Costumes or picket soles, Pirate Costumes halloween which were definitely a precursor of. Pattens would connect to sensitive and expensive sneakers to maintain them absent with the mud as well as other avenue refuse when strolling outdoors pamela scott dresses . Over the 1400s halloween costumes adults , chopines, or system sneakers, ended up produced in Turkey and were being favored all through Europe till the mid-1600s. Chopines may very well be 7 to 8 and also thirty inches higher, demanding gals to


Toggle Content Kapcsolódó linkek
 Adatok: Gyermek és ifjúságvédelem

A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Gyermek és ifjúságvédelem:
Új tankönyv és étkezési támogatás jövőre!

Toggle Content Cikk minősítése
Átlagos eredmény: 0
szavazatok: 0

Áldozz egy pillanatot az idődből és minősítsd a cikket

Kitűnő
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Toggle Content Beállítások

Toggle Content A nap híre

Toggle Content Partnereink
KCR-VEZSE

KCR-gportal

Mindentudó

Telefalu


Toggle Content jogiforumhírek

Toggle Content Régebbi hírek


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza