Köziglap.hu  
Toggle ContentToggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: adrkk88
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4574

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 4
Összes: 4
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Fórum
02: Hírek
03: Fórum
04: Fórum

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Hírek › Alaptörvény asztala
Önkormányzatok helyzetéről, működ Mit is jelent az Alaptörvény asztala, hírek és törvényesség kérdőjellel.

Az atv.hu híre:

Alaptörvény Asztala: „asztalszolgát” kell biztosítani a gondozáshoz
Ma kapták a levelet, holnap már állnia kell az asztalnak a polgármesteri hivatalokban és a körjegyzőségeken.

Egyetlen délutánjuk maradt a jegyzőknek, hogy intézkedjenek az úgynevezett „Alaptörvény Asztala” felállításáról a polgármesteri hivatalokban és körjegyzőségeken. A Bács-Kiskun megyei jegyzőkhöz legalábbis ma, nem sokkal dél előtt érkezett meg az erről szóló leirat a megyei kormányhivataltól. Az emailben mellékelik a területi közigazgatásért felelős államtitkár levelét is, amelyben Szabó Erika részletekbe menően előírja, hogy miként kell az asztalt felállítani.

Ezek szerint egy külön helyiséget kell biztosítani az Alaptörvény számára, ahol az meg is rendelhető. A helyiségben egy asztalt és mellé egy széket kell elhelyezni. Az asztalra – amelyet szükséges üveglappal lefedni, és dekorációval ellátni - kerül majd az Alaptörvény, fölé pedig egy táblát kell elhelyezni „AZ ALAPTÖRVÉNY ASZTALA” felirattal. Az Alaptörvény Asztalának „szolgálatára” és „gondozására” külön munkatársat kell biztosítani, aki szükség esetén az állampolgároknak is segítséget nyújt az Alaptörvény megrendelőlapjának kitöltésében.

A kormány ugyanis személyre szóló Alaptörvényt biztosít bárkinek, aki igényli azt – sőt, akár Kövér László, az Országgyűlés elnöke személyes aláírásával ellátott példányt is lehet kérni.
Az Alaptörvény terjesztésével összefüggő (nyomdai kivitelezés, postai terjesztés) költségekre a kormány a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium költségvetésében mintegy nettó 50 millió forintos költségkeretet biztosít.


Az Országgyűlés idén április 18-án fogadta el Magyarország új, 2012. január 1-jén hatályba lépő Alaptörvényét, amelyet Schmitt Pál köztársasági elnök április 25-én, húsvéthétfőn írt alá ünnepélyes keretek között.
atv.hu/SI

A hirszerzo.hu híre:

Jogellenes az "Alaptörvény Asztala" a kormányhivatalokban?
2011. szeptember 02.
Kolláth György szerint jogellenes a kormánymegbízott és a kormányhivatalok eljárása, amelyben néhány nappal ezelőtt arra utasították az önkormányzatokat és a körjegyzőségeket, hogy mától állítsák fel az Alaptörvény Asztalát.

A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát egy éve függesztették ki az állami intézmények bejáratához. A többi intézményt és az önkormányzatokat pedig megkérték erre. Egy újabb jelkép érkezik: az Alaptörvény Asztala. Mostantól „az Alaptörvény sikeres terjesztése és minden állampolgárhoz való eljuttatása érdekében” minden önkormányzatban az alaptörvény megrendelésére alkalmas helyen biztosítani kell egy üveglappal lefedett asztalt, egy széket, egy díszkötetes Alaptörvényt valamint egy nemzeti színű zsinórt és tollat, illetve valamilyen dekorációt. Az egész fölé oda kell írni: Az Alaptörvény Asztala.

A Szabó Erika közigazgatásért felelős államtitkár által kiküldött levélben lépésről-lépésre meghatározzák az asztal felállításának menetét is. Az erről szóló levélben azt is leírják: az asztal gondozása egy hivatali dolgozó feladata lesz, aki szolgálja az asztalt.
Az ATV híradóhoz eljutott, augusztus 30-án kelt levélben a feladatra kinevezett kormánymegbízott arra szólítja fel az önkormányzatok és körjegyzőségek vezetőit, hogy szeptember elsején, vagyis csütörtökön reggel 8 órára legyen kész az asztal. Az ATV hiába kereste a levélíró államtitkárt és a kommunikációs államtitkárt, hogy miért volt ilyen rövid a határidő, nem akartak nyilatkozni.

Kolláth György alkotmányjogász szerint a kormányhivatal vezetője nem utasíthatja az önkormányzatokat az asztal felállítására. Ő ugyanis csak a neki alárendelteket utasíthatja, a helyhatóságokat legfeljebb csak felkérheti. Így ez az intézkedés jogellenes – mondta az alkotmányjogász. „Ha valóban azt akarták volna, hogy a helyi önkormányzatok ezt kecmec nélkül megtegyék, akkor az országgyűlés kötelező önkormányzati feladatban megmondhatta volna, hogy ezt kell tenni, egyidejű finanszírozással rendelkezve. Ebből itt semmi sem valósult meg” – vélekedett Kolláth.

Az Alaptörvény egy, Kövér László házelnök által aláírt példányát mindenesetre mostantól egy egyszerű igénylőlapon ingyenesen kérheti bárki, ha bedobja azt az Alaptörvény Asztala mellett elhelyezett gyűjtőládába.


Írta: mgiz Ideje: Szeptember 02, péntek, 14:09:50 (2533 olvasás)

Hozzárendelt téma

EsélyegyenlőségÖnkormányzatok helyzetéről, működ

"Alaptörvény asztala" | Belépés/Regisztráció | 1 hozzászólás
Küszöb
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Re: Alaptörvény asztala (Pontok: 1 )
Szerző: wuxie Ideje: Augusztus 23, csütörtök, 12:20:54
Utilize the expert services of the dry-cleaning specialist for anyone who is unsure dinosaur costume prom dresses 2011 uk . Brook Taverner has the proper and matching linen mens matches which will refine your appear every summer time. halloween nurse costume Despite your age, our Jeremy Go well with will refine your visual appeal, generating you a refined gentleman.
Posted On: Friday, pvc Fancy Dress Costumes February 18th, sexy cop costumes 2011 at three:23 pm They are saying course and elegance are constantly interlinked. So, model fundamentally tells the earth who you happen to be halloween costume ideas , just like a lot as your character does. It may be the extremely clich? gown you dress in or even the leather-based skirt or that Tiger-print bag your folks adore or the many diamond trend jewellery you possess. Have you ever observed designers introducing diverse traits from year to


Toggle Content Kapcsolódó linkek
 Adatok: Önkormányzatok helyzetéről, működ

A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Önkormányzatok helyzetéről, működ:
Vitanap és törvényjavaslatok a Perlamentben

Toggle Content Cikk minősítése
Átlagos eredmény: 4.5
szavazatok: 2


Áldozz egy pillanatot az idődből és minősítsd a cikket

Kitűnő
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Toggle Content Beállítások

Toggle Content A nap híre

Toggle Content Partnereink
KCR-VEZSE

KCR-gportal

Mindentudó

Telefalu


Toggle Content jogiforumhírek

Toggle Content Régebbi hírek


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza