Köziglap.hu  
Toggle ContentToggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: adrkk88
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4574

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 7
Összes: 7
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Hírek
02: Fórum
03: Fórum
04: Saját beállítások
05: Hírek
06: Fórum
07: Hírek

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Hírek › Megszüntette a korengedményes nyugdíjat a parlament
Nyugdíjasok, időskorúak Megszüntette a korengedményes nyugdíjat a parlament

Január 1-jétől nem állapítható meg nyugdíj korhatár előtti ellátás, a jelenleg folyósítottakat pedig nem a társadalombiztosítási kasszából, hanem a költségvetésből fizeti tovább az állam - döntött az országgyűlés.

Az origo.hu híre:

Megszüntette a korengedményes nyugdíjat a parlament


Január 1-jétől nem állapítható meg nyugdíj korhatár előtti ellátás, a jelenleg folyósítottakat pedig nem a társadalombiztosítási kasszából, hanem a költségvetésből fizeti tovább az állam - döntött az országgyűlés.

korhatár előtti nyugdíjak megszűnéséről rendelkező kormányjavaslatot - amelyről az MSZP-frakció név szerinti voksolást kért - 257 kormánypárti igen szavazattal, 97 ellenzéki nem ellenében fogadta el az országgyűlés hétfőn. A megszüntetés alól kivételt jelent a negyven év szolgálati idővel rendelkező nők nyugdíjkedvezménye, őket továbbra is megilleti az öregségi nyugdíj.

Az átalakítást egy júliusi alkotmánymódosítás tette lehetővé, kimondva, hogy a korhatár előtti nyugdíjak csökkenthetők, szociális ellátássá alakíthatók, illetve - a kedvezményezettek munkaképessége esetén - megszüntethetők.

Így 2012. január 1-jétől megszűnik az előre hozott és a csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíj, a korkedvezményes nyugdíj, a bányásznyugdíj, a művésznyugdíj, a polgármesterek, országgyűlési és európai parlamenti képviselők korhatár előtti öregségi nyugdíja, a korengedményes nyugdíj, továbbá megszűnik a fegyveres szervek és a Magyar Honvédség hivatásos állományú tagjainak szolgálati nyugdíja is.

A már megállapított ellátásokat korhatár előtti ellátásként, föld alatt végzett bányászati tevékenység esetén átmeneti bányászjáradékként, a fegyvereseknél szolgálati járandóságként kell továbbfolyósítani, és 2012-től ugyanilyen ellátást kell megállapítani azoknak, akik erre jogot szereztek.

A korhatár előtti ellátás, a szolgálati járandóság és az átmeneti bányászjáradék a jövőben a nyugdíjakkal azonos mértékben emelkedik, a nyugdíjkorhatár betöltésétől pedig öregségi nyugdíjként kell továbbfolyósítani őket. Az említett korhatár előtti ellátások és járandóságok társadalombiztosítási szempontból nem minősülnek nyugellátásnak, de a bennük részesülők egészségügyi szolgáltatásra jogosultak.

A hétfőn elfogadott törvény alapján az 1955-ben vagy az után született, korábban a hivatásos állomány tagjaként dolgozók esetében a szolgálati nyugdíjat 2012 januárjától a nyugdíjemelés mértékével növelt, de az szja-val csökkentett összegben szolgálati járandóságként kell tovább folyósítani.

Megkötést jelent, hogy a járandóság nem csökkenhet a decemberi minimálbér másfélszerese alá. Emellett nem csökkenthető a járandóság, ha a szolgálati viszonyt egészségi alkalmatlanság miatt szüntették meg, és az ezt megalapozó baleset vagy betegség összefügg a szolgálati kötelmekkel, illetve ha a jogosult önkéntes tartalékosi szerződést kötött.


Írta: mgiz Ideje: November 29, kedd, 22:17:10 (4638 olvasás)

Hozzárendelt téma

Munkanélküliség, foglalkoztatásNyugdíjasok, időskorúak

"Megszüntette a korengedményes nyugdíjat a parlament" | Belépés/Regisztráció | 1 hozzászólás
Küszöb
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Re: Megszüntette a korengedményes nyugdíjat a parlament (Pontok: 1 )
Szerző: wuxie Ideje: Augusztus 23, csütörtök, 12:41:10
're satisfied to point out in their luscious curls. In the event you re considering receiving some frizz no cost curls get a glance at solutions which is able to supply you with the outcome of curling irons devoid of the warmth harm Ladybug Costumes . The main element forever seeking curly hair like all individuals celebs is always to restrict or far better but absolutely prevent frizzy curls. dog costumes for kids halloween store Frizzy curls can also be an issue for anyone with obviously curly hair like Sandra Bullock who tends to make utilization of many unique goods to help keep her hair wanting in mint issue no matter whether straight or curly halloween super store . baby sailor outfit design wedding dress If you'd like the sleekest still tightest curls feasible one particular really preferred technique will be to possess a keratin remedy prior to you have to the hair


Toggle Content Kapcsolódó linkek
 Adatok: Nyugdíjasok, időskorúak

A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Nyugdíjasok, időskorúak:
Nyugdíjkorhatár emelés?

Toggle Content Cikk minősítése
Átlagos eredmény: 4
szavazatok: 8


Áldozz egy pillanatot az idődből és minősítsd a cikket

Kitűnő
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Toggle Content Beállítások

Toggle Content A nap híre

Toggle Content Partnereink
KCR-VEZSE

KCR-gportal

Mindentudó

Telefalu


Toggle Content jogiforumhírek

Toggle Content Régebbi hírek


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza