Köziglap.hu  
Toggle ContentToggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: adrkk88
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4574

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 13
Összes: 13
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Hírek
02: Hírek
03: Fórum
04: Fórum
05: Fórum
06: Fórum
07: Fórum
08: Hírek
09: Saját beállítások
10: Fórum
11: Hírek
12: Hírek
13: Fórum

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Hírek › Iskoláztatási támogtás felfüggesztése
Gyermek és ifjúságvédelem A Magyar Közlöny 24. számában jelent meg a 21/2012. (II. 29.) számú Kormány rendelet, amely módosítja a gyámhatóságokról, valamint gyámügyi eljárásról szóló 149/1997. (IX. 10.) Kormány rendeletet.
Hatályba lépésének ideje: 2012. március 3.

Az 1997. évi XXXI. törvény ez év januári változásával összhangban változnak az iskolai támogatás felfüggesztésének szabályai.
Vizsgálni kell, hogy az iskolából hiányzó betöltötte-e a 16. életévét és új szabály az iskolai támogatás szüneteltetése.


50 óra igazolatlan hiányzás esetén, ha a gyermek nem töltötte be a 16. évét a jelzés érkezéséig, az iskolai támogatás felfüggesztését és védelembe vételét kell elrendelni a gyámhatóságoknak, legfeljebb a 16. évét betöltését követő első felülvizsgálatig.

Ha a gyermek a 16. évét betöltötte, a gyámhatóság döntéshozatal nélkül megkeresi a Magyar Államkincstár megfelelő szervét, kezdeményezve az iskolai támogatás szüneteltetését elrendelő eljárás megindítását, s ezt követően eljár Kormány rendelet megfelelő szabályai szerint. (91/S-91/T. §-ok)E szabályok a 2012. január 31-ét követően érkezett jelzések esetében alkalmazhatók.

A felfüggesztés kezdő időpontja a döntés jogerőre emelkedését követő hónap első napja.

A felülvizsgálatra vonatkozó új rendelkezéseket a 2012. január 31-ét követő felülvizsgálati eljárásokban kell alkalmazni.

A felülvizsgálati eljárás eredményeként hozott döntés tartalma is változik.

Ha a gyermek a felülvizsgálati eljárás alatt tölti be a 16. évét, az iskoláztatási támogatás felfüggesztését meg kell szüntetni.

Ha 16. évének betöltését megelőző utolsó felülvizsgálat és az azt követő felülvizsgálat során az igazolatlan hiányzások száma eléri a tízet, meg kell szüntetni a felfüggesztést és kezdeményezni a szüneteltetést a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek esetén. Továbbá a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben nem részesülő gyermek esetén a családtámogatási folyószámlán összegyűlt összeg központi költségvetés családi pótlék előirányzat javára történő visszafizetésére kell intézkedni.

Amennyiben a 16. éltévének betöltését megelőző utolsó felülvizsgálat és azt követő felülvizsgálat során az igazolatlan hiányzások száma nem éri el a tízet, meg kell szüntetni a felfüggesztést és kezdeményezni a szüneteltetést. Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben nem részesülő gyermek esetén a havi részletekben, természetbeni formában történő kifizetést kell elrendelni és eseti gondnokot rendelni a gyermek részére.

/Gyer. XIII. fejezet; 91/S-91/U. §-ok, 174. § (3)/

A nagykorúvá váltak esetében a védelembe vétel megszűnik, az iskoláztatási támogatás felfüggesztésében a fenti 174. § (3) bekezdését kell alkalmazni.

A Kormán rendelet módosítása rendezi a külföldre távozott családok helyzetét is, iskoláztatási támogatás szüneteltetésében a Kincstár kell értesíteni a gyámhatóságnak.

Az új szabályoknak megfelelően módosult a 331/2006. (XII. 23.) Kormány rendelet.


Írta: mgiz Ideje: Március 04, vasárnap, 21:55:35 (2964 olvasás)

Hozzárendelt téma

Gyermek és ifjúságvédelem

"Iskoláztatási támogtás felfüggesztése" | Belépés/Regisztráció | 1 hozzászólás
Küszöb
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Re: Iskoláztatási támogtás felfüggesztése (Pontok: 1 )
Szerző: wuxie Ideje: Augusztus 23, csütörtök, 11:55:40
happy with our background of manufacturing superior-quality crib mattresses for households bunny costume . Making sure that every and each mattress is GREENGUARD Qualified signifies that we've been dedicated to making sure a much healthier indoor atmosphere for youngsters, costumes for halloween "said Tom Koltun, President of Kolcraft. It may also aid supply comfort for folks who will experience self-assured that their young children are sleeping over a laboratory examined, more healthy, sports Costume asian wedding dresses high-quality crib mattress. "Mother and father are inundated with security info about childrens solutions nowadays Vinyl Latex Lycra catsuit fetish , and because infants devote a lot in their formative years sleeping on the crib mattress halloween costumes 2012 , GREENGUARD Certification is a single way moms and dads may be positive that they're generating the correct


Toggle Content Kapcsolódó linkek
 Adatok: Gyermek és ifjúságvédelem

A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Gyermek és ifjúságvédelem:
Új tankönyv és étkezési támogatás jövőre!

Toggle Content Cikk minősítése
Átlagos eredmény: 0
szavazatok: 0

Áldozz egy pillanatot az idődből és minősítsd a cikket

Kitűnő
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Toggle Content Beállítások

Toggle Content A nap híre

Toggle Content Partnereink
KCR-VEZSE

KCR-gportal

Mindentudó

Telefalu


Toggle Content jogiforumhírek

Toggle Content Régebbi hírek


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza