Köziglap.hu  
Toggle ContentToggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: dora.czerovszki
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4561

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 20
Összes: 20
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Hírek
02: Fórum
03: Saját beállítások
04: Fórum
05: Hírek
06: Hírek
07: Kezdőlap
08: Hírek
09: Hírek
10: Hírek
11: Fórum
12: Fórum
13: Saját beállítások
14: Fórum
15: Fórum
16: Fórum
17: Saját beállítások
18: Saját beállítások
19: Fórum
20: Fórum

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Hírek › November 1-jével életbe lépett az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatás
Közigazgatás korszerűsítése Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által működtetett Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) szolgáltatásai 2017. november 1-jétől bevezetésre kerülnek a kórházakban, a járó beteg- és a háziorvosi ellátást nyújtóknál, valamint a gyógyszertárakban.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) az egészségügyi szolgáltatók összekapcsolásával és a nekik létrehozott egységes kommunikációs tér biztosításával kiaknázza az e-egészségügyben rejlő lehetőségeket. Így az egészségügyi ellátók és ellátottak is szorosabb kapcsolatba kerülnek, leegyszerűsödik az ellátás folyamán keletkezett adatok és dokumentumok elérhetősége, biztosítottá válik az egészségügyi ágazat számára a rendelkezésre álló adatok egységes kezelése és hatékony elemzése, ami egyaránt segítség a betegnek és az orvosnak is.

A Térhez két portálfelület tartozik. Az állampolgárok a Lakossági Portálon keresztül érhetik el a releváns szolgáltatásokat (egészségügyi alapadatok, receptek, beutalók, kórtörténet és kapcsolódó leletek, ambuláns lapok, egyéb egészségügyi dokumentumok, önrendelkezés) a belépéshez ügyfélkapus belépési azonosítóra és érvényes TAJ azonosítószámra van szükség.
Az Ágazati Portált kizárólag a szakmai felhasználók érhetik el, ők is csak a végzettségüknek és intézményi szerepkörükhöz rendelt jogosultságaiknak megfelelő tartalommal.

Elektronikus személyi igazolvánnyal történő azonosítás szükséges a belépéshez. A cél, hogy az orvos lehetőleg a saját információs rendszerét használja az EESZT-vel történő adatcsere során, amennyiben ezt mégsem tudja megtenni – például épp nincs a saját rendelői környezetében –, akkor az ágazati portál biztosítja számára a Tér szolgáltatásainak elérését (például e-recept, vagy e-beutaló megtekintése).
A rendszert az adatvédelmi szempontból a legmagasabb, 5-ös fokozatú biztonsági osztályba sorolták, és kialakí­tása során figyelembe vették az adatvédelmi hatóság ajánlásait. Az EESZT minden eseményt naplóz, rögzíti a felhasz­náló adatait, a hozzáférés idejét, típusát, sikerességét és az érintett egészségügyi dokumentumot. A betegek adataihoz tehát csak az arra jogosultak férhetnek hozzá, és ők is csak a szükséges mértékben, illetve mélységben. Informatikai biztonsági szempontból folyamatosan vizsgáltatják a rendszert, hogy bármilyen támadás elhárítható legyen.

A rendszerbe való hozzáféréshez az érintett egészségügyi dolgozóknak szükségük lesz elektronikus személyi igazolványra, hiszen e nélkül nem tudnak rácsatlakozni az informatikai rendszerre, ahol az összes betegadatot gyűjtik.

A Kormányhivatal a rendszer akadálymentes használhatósága érdekében közel 100 %-os arányban készítette el az EESZT használatára jogosultaknak az elektronikus személyi igazolványukat. Továbbá a rendszer használatához szükséges kártyaolvasók is mind kiosztásra kerültek, így a november elsejei indulás zökkenőmentesen fog zajlani.

(forrás: Kormany.hu)


Írta: hivatalnok Ideje: November 06, hétfő, 10:15:40 (74 olvasás)

Hozzárendelt téma

Közigazgatás korszerűsítése

"November 1-jével életbe lépett az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatás" | Belépés/Regisztráció | 0 hozzászólás
Küszöb
Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Toggle Content Kapcsolódó linkek
 Kormány.hu
 Adatok: Közigazgatás korszerűsítése


A legolvasottabb cikk a következő kategóriában: Közigazgatás korszerűsítése:
Kedvezmények a közszféra dolgozóinak

Toggle Content Cikk minősítése
Átlagos eredmény: 0
szavazatok: 0

Áldozz egy pillanatot az idődből és minősítsd a cikket

Kitűnő
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Toggle Content Beállítások

Toggle Content A nap híre

Toggle Content Partnereink
KCR-VEZSE

KCR-gportal

Mindentudó

Telefalu


Toggle Content jogiforumhírek

Toggle Content Régebbi hírek


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza