majorevi@citromail.hu
Június 10, vasárnap, 22:33:03

Írta:

Üdvözlöm Önöket, mint a FIGYELJ RÁNK! - Különélő szülők és gyermekeik érdekvédelmi Egyesületének elnöke.

Egyesületünk most alakult, május 20.-án, jelenleg bejegyzés alatt állunk. De megjelenésünkkel olyan tömegeket mozgattunk meg sajnos, amit álmainkban sem mertünk gondolni. Érdemes bekukkantani honlapunkra (www.figyeljrank.gportal.hu) , mely jelenleg még szerkesztés alatt van, de cca egy hét alatt több mint 400 látogatónk volt, s özönével érkeznek a megkeresések, az élettörténetek, a fura jogi procedúrák, melyekben soha nem a gyermek érdeke volt az elsődleges .

Egyesületünk célja a különélő szülők és gyermekeik érdekvédelme, érdekképviselete, különböző - a gyermekek érdekeit szolgáló - figyelem felhívó tevékenység, a jogi anomáliák megszüntetésére, törvénymódosító javaslatok megtétele, más, hasonló célokért dolgozó egyesületekkel való együttműködés.
Céljaink megvalósítása érdekében az egyesület szándéka felhangosítani azon szülők és gyermekeik hangját, akik a gyermeknevelésben egyedül maradtak, anyagi illetve mentális hátrányt szenvednek, és ezek fontosságára a társadalom figyelmét felhívni.

Jó magam, mint az egyesület életrehívója 9 éve küzdök a gyermekeim érdekében, 9 éve sikertelenül

Május 4-5-én részt vettem Brüsszelben a Szegénységben élők VI. Európai Találkozóján, ahol saját családom történetén keresztük próbáltam bemutatni sok száz csonka család életének elsilányításának okait.
Jelenleg a hajléktalanság küszöbén élek gyermekeimmel, bár becsülettel dolgozom a győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálatnál, egy gyermek és ifjúsági telefonos lelkisegély szolgálatnál és a Magyar Szegénységellenes Hálózatában regionális koordinátorként.

Perbe hívtam a Magyar Köztársaság jogrendszerét. hiszen a jog ad lehetőséget a családot elhagyó szülő anyagi kilépésére is a családból.

Kérem segítségüket ahhoz, hogy minnél szélesebb körben tudomást szerezzenek az egyesület létezéséről, hiszen bizonyos vagyok abban, ha statisztikailag is bizonyítani tudjuk, mennyi család kerül a perifériára,- gyermektartás elmaradás miatt - , akkor a törvényhozók is gyermekeink mellé állnak.

Ma Magyarországon nem létezi kikényszerítő lehetősége a jogrendszernek, s amikor ezt felismertem, kértem törvénymódosítást.
Válaszként azt kaptam az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumból, hogy mivel az apa nem kényszeríthető munkára, és ha az apai nagyszülőktől is sikertelen a gyermektartás behajtása, úgy küldjem el gyermekeimet dolgozni, vegyenek fel diákhitelt, alkalmasint én is elmehetek még dolgozni.

Nos, ezen szeretne egyesületünk változtatni.

Köszönöm, ha segítségünkre lesznek.

Üdvözlettel

Rugyainé Major Éva
Győr. Rákóczi F. u. 27-
06 70 597 79 75 vagy
06 30 691 02 90

majorevi@citromail.hu
elnokfigyelrank@freemail.hu
www.figyeljrank.gportal.hu

Content received from: Köziglap.hu, http://www.koziglap.hu