Köziglap.hu  
Toggle ContentToggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: Sandorildi
Új, ma: 0
Új, tegnap: 1
Összes: 4472

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 20
Összes: 20
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Hírek
02: Hírek
03: Hírek
04: Saját beállítások
05: Saját beállítások
06: Hírek
07: Fórum
08: Fórum
09: Hírek
10: Hírek
11: Hírek
12: Hírek
13: Saját beállítások
14: Hírek
15: Saját beállítások
16: Saját beállítások
17: Fórum
18: Fórum
19: Saját beállítások
20: Fórum

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Toggle Content KeresésToggle Content Élj! Ne túlélj!
Keress információért!
http://www.href.hu/x/gjgo

Toggle Content HIRTV

Toggle Content

Toggle Content ABACUS

Toggle Content http://www.linkpark.hu


Toggle Content Webnyertes

Toggle Content jogiforumhírek

Hírek
Köziglap.hu: Fogyatékkal, betegséggel élők

Keresés a témán belül:   
[ Mennj a Főoldalra | Válassz új témát ]

Fogyatékkal, betegséggel élők Nem finanszírozzák a szemüveget?
Írta: mgiz Ideje: Augusztus 09, vasárnap, 20:34:52 (1792 olvasás)

A hír szerint a Kormány arra készül, hogy nem finanszírozza a látáshoz szükséges szemüvegeket, csak nagyobb fokú látáscsökkenés esetén.

Ebből mi következik? Járjon fehér bottal, aki ne, lát közlekedni, s akinek a munka következménye a látáscsökkenés ne dolgozzon?
A finanszírozott szemüveg sem volt olcsó, ezután miből vennének szemüveget az emberek. Igaz lehet segélyt kérni, ismét az önkormányzatokra hárítva egy újabb terhet, ám főként a gyengén látókra. Az önkormányzatok sem képesek nagy összegű, s nagy tömeget érintő segélyezésre.
Rövid hír egy készülő Kormány rendeletről:


Tovább... | 1198 betű van még | Írd meg a véleményed! | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 1

Fogyatékkal, betegséggel élők A magyar fogyatékoshelyzetről
Írta: mgiz Ideje: Október 14, kedd, 00:24:56 (847 olvasás)

Szegénység és jogfosztottság - lehangoló jelentés a magyar fogyatékoshelyzetről

A hír alapja olvasható a www.obh.hu lapon:
"Szabó Máté ombudsman egy hétvégi rendezvényen jelentette be a „Méltóképpen, másképp” című programot, amely az „Emberi méltóság korlátok nélkül” projektsorozat részeként jövőre kezdődik. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának egyik fontos célja, hogy a nyilvánosság figyelmét a fogyatékossággal élőkre irányítsa, a maga eszközeivel, a problémák megfogalmazásával és a lehetséges megoldások ösztönzésével segítsen."


Tovább... | 4347 betű van még | 1 hozzászólás | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 0

Fogyatékkal, betegséggel élők gyermekvédelmi támogatás
Írta: Anonymous Ideje: Október 20, szombat, 16:43:53 (1093 olvasás)

Azt szeretném megkérdezni,hogy egy vak gyerek után jár-e a gyermekvédelmi támogatásra való jogosultság,mindenféle jövedelemigazolás nélkül?Aki tud kérem válaszoljon!

Tóthné Horváth Krisztina

Megjegyzés: Szívhez szóló kérdés. Beszélgessünk a fórumban! Ilyen kérdés nem intézhető el egy nemmel, kérlek lépj be, fórum, segítséget kérők, s beszéljük meg!


Írd meg a véleményed! | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 0

Fogyatékkal, betegséggel élők Gyógyászati segédeszközök támogatása
Írta: mgiz Ideje: Július 27, péntek, 17:26:42 (1045 olvasás)

Jó hír, a magyarorszag. hu-ról: Nő több gyógyászati segédeszköz támogatása, sok embernek létkérdés is e hír. Jó, ha tudunk róla.

Augusztus 1-jén több mint 1200 gyógyászati segédeszköznél emelkedik a társadalombiztosítási támogatás mértéke, köztük a kötszereknél és az ortopéd cipőkél is - jelentette be Horváth Ágnes egészségügyi miniszter.

Augusztus 1-jén egyes gyógyászati segédeszközöknél (gyse) emelkedik a társadalombiztosítási támogatás mértéke; az ötezer gyse-termék egynegyedét érinti a változás - jelentette be az egészségügyi miniszter kedden. Egyes kötszerek esetében a támogatás 50 százalékról 70-re, a nadrágpelenkák támogatása 85 százalékra emelkedik, az inkontinencia-betéteket 70 százalékkal támogatja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, az ortopéd cipők árához pedig 95 százalékos támogatás jár - mondta Horváth Ágnes.
A támogatási mértékek emelésével párhuzamosan szigorúbban ellenőrzik a segédeszközök felhasználását, mert például egyes speciális kötszereknél "meglepő mennyiséget" használtak fel.

Az úgynevezett mozgó patikák bevezetésével kapcsolatban Horváth Ágnes azt mondta: mobilpatikákat közforgalmú gyógyszertárak üzemeltethetnék, és azok egyfajta fiókpatikaként működnének. A tervek szerint az üzemeltetéshez szükséges ÁNTSZ-engedélyben rögzíteni kell, hogy a mozgó gyógyszertár mely településeket mely időpontokban keresné fel, és alkalmazkodnia kell az adott település házi orvosának rendelési idejéhez. A mobilpatikák azon településeken élőket segítenék, ahol a lakosságszám miatt nem lenne gazdaságos nyílt forgalmú gyógyszertárat működtetni.


Írd meg a véleményed! | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 0

Fogyatékkal, betegséggel élők Leszázalékolás szigorítás vagy aktív eszközök?
Írta: mgiz Ideje: Március 28, szerda, 20:16:59 (24310 olvasás)

Hallhattunk korábban is róla, készül az új koncepció a leszázalékolás és rokkantsági nyugdíj rendszerének átalakítására. Nos a koncepció kész. Kérdés e szép programot ki fogja végrehajtani, s hol lesznek a kivezető utak? A kivezető út pedig munka és munka és munka. Ma is tömegesen keresnének , s keresnek munkát csökkent munkaképességűek és rokkantsági nyugdíjasok, mert élni kell(ene) valamiből. Ám a fal itt is ugyanaz: nincs munka! A munkahelyteremtés pedig pénz, nagyon sok pénz, mi a gazdaságosabb? Én sok munkahelyet szeretnék látni!
A kérdés másik oldala mitől vagyunk ilyen betegek? Hiába hasonlítunk bármely nyugati országéhoz adatokat, lehetetlen, ha dolgozunk belebetegszünk, sokan, s ha nem dolguzunk abba betegszünk bele. Az életünket, színvonalat és környezetet, s nagyon sok mindent képtelenség összehasonlítani , mi bizony még mindig kelet vagyunk. Ki ad munkát egy rokkantsági nyugdíjasnak, igen munkaerőpicra valónak, ma úgy tűnik alig akad olyan, ha mégis, jókora állami támogatással egy töredéket a nagy létszámból.


Tovább... | 5116 betű van még | Írd meg a véleményed! | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 3.54

Fogyatékkal, betegséggel élők Internetfüggőség? Játékfüggőség!
Írta: Holdanyó Ideje: Február 25, vasárnap, 20:41:31 (3728 olvasás)

JÁTÉKÖZVEGYEK KLUBJA
A World of Warcraft jelenség rávilágít, hogy a szélessávú internetelérések számának gyarapodásával egyre több fiatalt ejthet rabul a virtuális valóság.


Tovább... | 10685 betű van még | Írd meg a véleményed! | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 4.85

Fogyatékkal, betegséggel élők Tíz nap és fizetünk!
Írta: mgiz Ideje: Február 06, kedd, 23:53:42 (1040 olvasás)

Vizit és napidíj, fizetni kell! Kérdőjelek, bizonytalanság, felkészületlenség lent.. még senki nem tudja hogyan is kell fizetni adott intézményben február 15-én, illetőleg ők lehetnek kevesebben.

A viták és információk mintha nem ott zajlanának, áramolnának, ahol kell. Lent mindenki valamilyen eligazításra vár már, helyette a sajtóból, médiákból tájékozódik, ha akar..


Tovább... | 2890 betű van még | Írd meg a véleményed! | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 5

Fogyatékkal, betegséggel élők Ismét vizitdíj kérdőjelekkel???
Írta: mgiz Ideje: Január 19, péntek, 19:57:08 (1131 olvasás)

Naponta hallunk híreket a vizitdíjról, már a mentességekről is. Sok a kérdőjel, más szerint sok a mentesség, akkor mire az egész?

Magánvéleményem... kizárólag, mert érintett vagyok így vagy úgy. Egy gyógyíthatatlan beteg nem mentesül, mert nincs pszichozisa, s nem született betegnek. Büntetik, mert leszázalékolták, így ki veszi fel dolgozni, s minek tanult? Nem fogyatékos, hát... marad a kis 30 ezres nyugdíj, s fizeti a vizitdíjat. Nem hiszek abban, hogy az orvosok szubjektív alapon majd azt mondják vele született... Mihez kezd, aki mögött nem áll egy család? Emelik a nyugdíjat, visszamegy a másik oldalon.


Tovább... | 12700 betű van még | 1 hozzászólás | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 5

Fogyatékkal, betegséggel élők Vizitdíj és kérdőjelek
Írta: mgiz Ideje: Január 10, szerda, 23:19:03 (2195 olvasás)

Az MNO ad hírt arról, hogy még áttekinthetetlen a vizitdíj rendszere, bár alapvető szabályok már jelentek meg, ám az adatvédelmi biztosnak is aggályai vanak. A beteg pedig könyveljen... szegény beteg, ez szinte képtelenségnek tűnik...
Azt tudjuk 300 Ft az összege, s van emelt összegű is, s 20 alkalom után ( naptári évre ) majd a jegyzőtől igényelheti vissza a beteg a vizitdíj és napidíj összegét. A hogyant még nem tudjuk.

Tudjuk várólisták készülnek, országos és intézményi listák.

A sürgősségi ellátás viszont ingyenes marad, kivéve, ha indokolatlan az igénybevétel, ez esetben emelt összeget kell megfizetni. Emelt összeget kell fizetni akkor is, ha nem a rendelőben kérünk vizsgálatot, íratunk fel gyószert, s nem a kijelölt intézetben veszünk igénybe szakellátást.

Azt is olvastam a hirtv.hu-n, de más lapon is, Felmondta szerződését az Egészségügyi Minisztériumban Kuntár Ágnes, a kórháztörvény kidolgozója. Az Index információi szerint Molnár Lajos tanácsadója nem értett egyet azzal, hogy a politikai lobbi hatására olyan kis kórházak gyógyító osztályai is megmaradnának, amelyek nem lesznek működőképesek.

Mindehhez egy rövid hír, ami bízzunk benne rémhír, bár az alapja valós: a háziorvos megteheti azt, hogy nem folytatja tovább, leteszi a lantot, nem sztrájkol, csak érvényes szerződés hiányában nem dolgozik tovább.

A hírek az mno.hu-ról:


Tovább... | 5856 betű van még | Írd meg a véleményed! | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 0

Fogyatékkal, betegséggel élők Mától változik a gyógyászati segédeszközök ára
Írta: mgiz Ideje: December 01, péntek, 22:59:11 (4068 olvasás)

Ha változik, az emelkedik, így szoktuk meg...
Sok-sok embert érint, akik kiszolgáltatott helyzetben vannak, a segédeszközre szükségük van, a különböző szociális kompenzációk pedig helyzetükben egy kis tűzoltást jelentenek.
Az intézkedés azokat is érinti, akik eddig sem támogatottan kapták a segédeszközt, meg tudják majd fizetni?

A hírben van még egy utalás bizonyos visszaélésekre, mik ezek, ki követte el? Nem érdekel senkit? Nincs felelőse sem, tudomásul vesszük, s fizettetünk, mert nincs pénz...Meddig bírják a betegek?


Tovább... | 7694 betű van még | 1 hozzászólás | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 0


1 2 3 4
>

Toggle Content A nap híre

Toggle Content Régebbi hírek
Március 25, péntek
Jogszabályok (0)
Március 21, hétfő
Jogszabályok (0)
Március 09, szerda
Jogszabályok (0)
Március 03, csütörtök
Jogszabályok (0)
Február 27, szombat
Jogszabályok (0)
Február 20, szombat
Jogszabályok (0)
Február 18, csütörtök
Kilépési program közszolgáknak? (0)
Február 16, kedd
Jogszabályok (0)
Február 12, péntek
Jogszabályok (0)
Február 12, péntek
Munkajogi szeminárium (0)
Február 09, kedd
Jogszabályok (0)
Január 27, szerda
Munkajogi aktualitások 2016-ban - szakértői és bírói szemmel (0)
Január 23, szombat
Hatósági jogkör gyakorlása társasházak és lakásszövetkezetek életében (0)
Január 26, hétfő
Azonnali felmondás (0)
Január 26, hétfő
Hatósági jogkör gyakorlása társasházak és lakásszövetkezetek életében (0)
November 24, hétfő
Új tagok, új anyagok! (0)
Február 21, péntek
V. Önkormányzati Vagyongazdálkodási Konferencia (0)
április 05, péntek
IV. Önkormányzati Vagyongazdálkodási Konferencia (0)
Február 26, kedd
Pályázat! (0)
Február 16, szombat
Helyi adók-újdonság! (0)

Régebbi cikkek

Toggle Content Partnereink
Mindentudó

Telefalu

ITMentor

Telekuckó

Értelmi

Aktafórum

Lombikbaba


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza