Köziglap.hu  
Toggle ContentToggle Content .:: Kezdőlap :: Közösségi fórumok :: Regisztráció ::.
Toggle Content User Info

Üdvözlet Anonymous

(Regisztráció)

Csatlakozás:
Legutóbbi: dora.czerovszki
Új, ma: 0
Új, tegnap: 0
Összes: 4561

Látogató online:
Tag: 0
Látogató: 17
Összes: 17
Ki hol van?:
 Látogató:
01: Hírek
02: Hírek archívuma
03: Hírek archívuma
04: Hírek archívuma
05: Hírek archívuma
06: Hírek
07: Hírek archívuma
08: Hírek archívuma
09: Hírek archívuma
10: Hírek archívuma
11: Hírek archívuma
12: Hírek archívuma
13: Hírek archívuma
14: Hírek archívuma
15: Hírek archívuma
16: Hírek archívuma
17: Fórum

Bejelentkezett admin:

Nincs jelenleg adminisztrátor!

Toggle Content Modulok

Hírek
Köziglap.hu: Fogyatékkal, betegséggel élők

Keresés a témán belül:   
[ Mennj a Főoldalra | Válassz új témát ]

Fogyatékkal, betegséggel élők Nem finanszírozzák a szemüveget?
Írta: mgiz Ideje: Augusztus 09, vasárnap, 20:34:52 (1796 olvasás)

A hír szerint a Kormány arra készül, hogy nem finanszírozza a látáshoz szükséges szemüvegeket, csak nagyobb fokú látáscsökkenés esetén.

Ebből mi következik? Járjon fehér bottal, aki ne, lát közlekedni, s akinek a munka következménye a látáscsökkenés ne dolgozzon?
A finanszírozott szemüveg sem volt olcsó, ezután miből vennének szemüveget az emberek. Igaz lehet segélyt kérni, ismét az önkormányzatokra hárítva egy újabb terhet, ám főként a gyengén látókra. Az önkormányzatok sem képesek nagy összegű, s nagy tömeget érintő segélyezésre.
Rövid hír egy készülő Kormány rendeletről:


Tovább... | 1198 betű van még | Írd meg a véleményed! | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 1

Fogyatékkal, betegséggel élők A magyar fogyatékoshelyzetről
Írta: mgiz Ideje: Október 14, kedd, 00:24:56 (850 olvasás)

Szegénység és jogfosztottság - lehangoló jelentés a magyar fogyatékoshelyzetről

A hír alapja olvasható a www.obh.hu lapon:
"Szabó Máté ombudsman egy hétvégi rendezvényen jelentette be a „Méltóképpen, másképp” című programot, amely az „Emberi méltóság korlátok nélkül” projektsorozat részeként jövőre kezdődik. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának egyik fontos célja, hogy a nyilvánosság figyelmét a fogyatékossággal élőkre irányítsa, a maga eszközeivel, a problémák megfogalmazásával és a lehetséges megoldások ösztönzésével segítsen."


Tovább... | 4347 betű van még | 1 hozzászólás | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 0

Fogyatékkal, betegséggel élők gyermekvédelmi támogatás
Írta: Anonymous Ideje: Október 20, szombat, 16:43:53 (1110 olvasás)

Azt szeretném megkérdezni,hogy egy vak gyerek után jár-e a gyermekvédelmi támogatásra való jogosultság,mindenféle jövedelemigazolás nélkül?Aki tud kérem válaszoljon!

Tóthné Horváth Krisztina

Megjegyzés: Szívhez szóló kérdés. Beszélgessünk a fórumban! Ilyen kérdés nem intézhető el egy nemmel, kérlek lépj be, fórum, segítséget kérők, s beszéljük meg!


Írd meg a véleményed! | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 0

Fogyatékkal, betegséggel élők Gyógyászati segédeszközök támogatása
Írta: mgiz Ideje: Július 27, péntek, 17:26:42 (1048 olvasás)

Jó hír, a magyarorszag. hu-ról: Nő több gyógyászati segédeszköz támogatása, sok embernek létkérdés is e hír. Jó, ha tudunk róla.

Augusztus 1-jén több mint 1200 gyógyászati segédeszköznél emelkedik a társadalombiztosítási támogatás mértéke, köztük a kötszereknél és az ortopéd cipőkél is - jelentette be Horváth Ágnes egészségügyi miniszter.

Augusztus 1-jén egyes gyógyászati segédeszközöknél (gyse) emelkedik a társadalombiztosítási támogatás mértéke; az ötezer gyse-termék egynegyedét érinti a változás - jelentette be az egészségügyi miniszter kedden. Egyes kötszerek esetében a támogatás 50 százalékról 70-re, a nadrágpelenkák támogatása 85 százalékra emelkedik, az inkontinencia-betéteket 70 százalékkal támogatja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, az ortopéd cipők árához pedig 95 százalékos támogatás jár - mondta Horváth Ágnes.
A támogatási mértékek emelésével párhuzamosan szigorúbban ellenőrzik a segédeszközök felhasználását, mert például egyes speciális kötszereknél "meglepő mennyiséget" használtak fel.

Az úgynevezett mozgó patikák bevezetésével kapcsolatban Horváth Ágnes azt mondta: mobilpatikákat közforgalmú gyógyszertárak üzemeltethetnék, és azok egyfajta fiókpatikaként működnének. A tervek szerint az üzemeltetéshez szükséges ÁNTSZ-engedélyben rögzíteni kell, hogy a mozgó gyógyszertár mely településeket mely időpontokban keresné fel, és alkalmazkodnia kell az adott település házi orvosának rendelési idejéhez. A mobilpatikák azon településeken élőket segítenék, ahol a lakosságszám miatt nem lenne gazdaságos nyílt forgalmú gyógyszertárat működtetni.


Írd meg a véleményed! | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 0

Fogyatékkal, betegséggel élők Leszázalékolás szigorítás vagy aktív eszközök?
Írta: mgiz Ideje: Március 28, szerda, 20:16:59 (24733 olvasás)

Hallhattunk korábban is róla, készül az új koncepció a leszázalékolás és rokkantsági nyugdíj rendszerének átalakítására. Nos a koncepció kész. Kérdés e szép programot ki fogja végrehajtani, s hol lesznek a kivezető utak? A kivezető út pedig munka és munka és munka. Ma is tömegesen keresnének , s keresnek munkát csökkent munkaképességűek és rokkantsági nyugdíjasok, mert élni kell(ene) valamiből. Ám a fal itt is ugyanaz: nincs munka! A munkahelyteremtés pedig pénz, nagyon sok pénz, mi a gazdaságosabb? Én sok munkahelyet szeretnék látni!
A kérdés másik oldala mitől vagyunk ilyen betegek? Hiába hasonlítunk bármely nyugati országéhoz adatokat, lehetetlen, ha dolgozunk belebetegszünk, sokan, s ha nem dolguzunk abba betegszünk bele. Az életünket, színvonalat és környezetet, s nagyon sok mindent képtelenség összehasonlítani , mi bizony még mindig kelet vagyunk. Ki ad munkát egy rokkantsági nyugdíjasnak, igen munkaerőpicra valónak, ma úgy tűnik alig akad olyan, ha mégis, jókora állami támogatással egy töredéket a nagy létszámból.


Tovább... | 5116 betű van még | Írd meg a véleményed! | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 3.54

Fogyatékkal, betegséggel élők Internetfüggőség? Játékfüggőség!
Írta: Holdanyó Ideje: Február 25, vasárnap, 19:41:31 (3747 olvasás)

JÁTÉKÖZVEGYEK KLUBJA
A World of Warcraft jelenség rávilágít, hogy a szélessávú internetelérések számának gyarapodásával egyre több fiatalt ejthet rabul a virtuális valóság.


Tovább... | 10685 betű van még | Írd meg a véleményed! | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 4.85

Fogyatékkal, betegséggel élők Tíz nap és fizetünk!
Írta: mgiz Ideje: Február 06, kedd, 22:53:42 (1043 olvasás)

Vizit és napidíj, fizetni kell! Kérdőjelek, bizonytalanság, felkészületlenség lent.. még senki nem tudja hogyan is kell fizetni adott intézményben február 15-én, illetőleg ők lehetnek kevesebben.

A viták és információk mintha nem ott zajlanának, áramolnának, ahol kell. Lent mindenki valamilyen eligazításra vár már, helyette a sajtóból, médiákból tájékozódik, ha akar..


Tovább... | 2890 betű van még | Írd meg a véleményed! | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 5

Fogyatékkal, betegséggel élők Ismét vizitdíj kérdőjelekkel???
Írta: mgiz Ideje: Január 19, péntek, 18:57:08 (1138 olvasás)

Naponta hallunk híreket a vizitdíjról, már a mentességekről is. Sok a kérdőjel, más szerint sok a mentesség, akkor mire az egész?

Magánvéleményem... kizárólag, mert érintett vagyok így vagy úgy. Egy gyógyíthatatlan beteg nem mentesül, mert nincs pszichozisa, s nem született betegnek. Büntetik, mert leszázalékolták, így ki veszi fel dolgozni, s minek tanult? Nem fogyatékos, hát... marad a kis 30 ezres nyugdíj, s fizeti a vizitdíjat. Nem hiszek abban, hogy az orvosok szubjektív alapon majd azt mondják vele született... Mihez kezd, aki mögött nem áll egy család? Emelik a nyugdíjat, visszamegy a másik oldalon.


Tovább... | 12700 betű van még | 1 hozzászólás | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 5

Fogyatékkal, betegséggel élők Vizitdíj és kérdőjelek
Írta: mgiz Ideje: Január 10, szerda, 22:19:03 (2202 olvasás)

Az MNO ad hírt arról, hogy még áttekinthetetlen a vizitdíj rendszere, bár alapvető szabályok már jelentek meg, ám az adatvédelmi biztosnak is aggályai vanak. A beteg pedig könyveljen... szegény beteg, ez szinte képtelenségnek tűnik...
Azt tudjuk 300 Ft az összege, s van emelt összegű is, s 20 alkalom után ( naptári évre ) majd a jegyzőtől igényelheti vissza a beteg a vizitdíj és napidíj összegét. A hogyant még nem tudjuk.

Tudjuk várólisták készülnek, országos és intézményi listák.

A sürgősségi ellátás viszont ingyenes marad, kivéve, ha indokolatlan az igénybevétel, ez esetben emelt összeget kell megfizetni. Emelt összeget kell fizetni akkor is, ha nem a rendelőben kérünk vizsgálatot, íratunk fel gyószert, s nem a kijelölt intézetben veszünk igénybe szakellátást.

Azt is olvastam a hirtv.hu-n, de más lapon is, Felmondta szerződését az Egészségügyi Minisztériumban Kuntár Ágnes, a kórháztörvény kidolgozója. Az Index információi szerint Molnár Lajos tanácsadója nem értett egyet azzal, hogy a politikai lobbi hatására olyan kis kórházak gyógyító osztályai is megmaradnának, amelyek nem lesznek működőképesek.

Mindehhez egy rövid hír, ami bízzunk benne rémhír, bár az alapja valós: a háziorvos megteheti azt, hogy nem folytatja tovább, leteszi a lantot, nem sztrájkol, csak érvényes szerződés hiányában nem dolgozik tovább.

A hírek az mno.hu-ról:


Tovább... | 5856 betű van még | Írd meg a véleményed! | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 0

Fogyatékkal, betegséggel élők Mától változik a gyógyászati segédeszközök ára
Írta: mgiz Ideje: December 01, péntek, 21:59:11 (4075 olvasás)

Ha változik, az emelkedik, így szoktuk meg...
Sok-sok embert érint, akik kiszolgáltatott helyzetben vannak, a segédeszközre szükségük van, a különböző szociális kompenzációk pedig helyzetükben egy kis tűzoltást jelentenek.
Az intézkedés azokat is érinti, akik eddig sem támogatottan kapták a segédeszközt, meg tudják majd fizetni?

A hírben van még egy utalás bizonyos visszaélésekre, mik ezek, ki követte el? Nem érdekel senkit? Nincs felelőse sem, tudomásul vesszük, s fizettetünk, mert nincs pénz...Meddig bírják a betegek?


Tovább... | 7694 betű van még | 1 hozzászólás | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 0

Fogyatékkal, betegséggel élők Gyógyszerhiány miatt feljelentik az OEP-et
Írta: mgiz Ideje: November 30, csütörtök, 23:32:07 (1477 olvasás)

Jogok, esélyegyenlőség, törvények, s a döbbenet, hogyan lehet mindez ma Magyarországon?

Tudjuk nincs pénz, ám vannak helyzetek, amikor ezt a mondatot nem lehet elfogadni. Vitázni sok mindenről lehet, egy ember életéről, s több emberéről , életének, egészségének veszélyeztetéséről, nem - ez az én magánvéleményem.

A hemofíliások gyógyszerhiány miatt feljelentik az OEP-et

Az MNO cikke és a Hemofiliások Baráti Köre válasznyilatkozata az OEP sajtótájékoztatójára, s egy kis sajtószemle.


Tovább... | 7391 betű van még | 1 hozzászólás | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 0

Fogyatékkal, betegséggel élők Vizitdíj, napidíj fenruár 15-től!
Írta: mgiz Ideje: November 29, szerda, 21:06:11 (1893 olvasás)

Döntött a Kormány - írja az index.hu - február 15-től vizitdíjat és napidíjat kell fizetnünk!

A szociális támogatásokról is döntés született. Az első elképzelés szerint az igényelt igazolások birtokában csökkentett összegeket kellett volna fizetni egy széles körnek. A döntés végül más lett. Egyszerűbb? A gyakorlatban elválik..


Tovább... | 4666 betű van még | Írd meg a véleményed! | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 5

Fogyatékkal, betegséggel élők Egészségpolitika, egészségügy hogyan?
Írta: mgiz Ideje: Június 03, szombat, 23:33:35 (831 olvasás)

Az egészségügy "reformja" hossző ideje a viták középpontjában áll. Lesz-e gyökeres átalakítás, s az hogyan érinti a lakosságot. Ma még nyitott a kérdés, a viták folynak.
Erről teszek közzé két hírt:


Tovább... | 14778 betű van még | Írd meg a véleményed! | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 0

Fogyatékkal, betegséggel élők Fogyatékosokat érintő aktuális pályázat!
Írta: Hajós Ideje: április 04, kedd, 10:22:55 (905 olvasás)

Fogyatékosoknak szóló pályázat!

Önálló életvitelt segítő eszközök beszerzésének támogatása látássérült személyek részére.
Önálló életvitelt segítő eszközök beszerzésének támogatása siket és nagyothalló személyek részére
További információ: foka.hu


Írd meg a véleményed! | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 0

Fogyatékkal, betegséggel élők Szűrés és kezelés alultáplált betegeknek
Írta: mgiz Ideje: április 03, hétfő, 22:53:44 (892 olvasás)

Az index.hun-n fedeztem fel a cikket, s az oldalt. Jó, ha tudunk róla, ilyen is van, több szervezet összefogásával, szakemberek részvételével.

Az eredetileg egyhetes időtartamra meghirdetett NutriAction a szervezők döntése nyomán egész áprilisban elérhető lesz a betegek számára.Tovább... | 2844 betű van még | Írd meg a véleményed! | Nyomtatható változat  Küldd el levélben! | Pontok: 0


1 2 3
>

Toggle Content A nap híre

Toggle Content Partnereink
KCR-VEZSE

KCR-gportal

Mindentudó

Telefalu


Toggle Content jogiforumhírek

Toggle Content Régebbi hírek


websas.hu

Interactive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
PR Csoport: Hírek | Kameravilág - biztonság | Shaggy szőnyegek | varrogep88.hu | Honlap elemző teszt | Szobalevegő | Vajaiajtó | Webdesign nyíregyháza