Kinek érdemes lakásbiztosítást kötni?

Teljesen jogos, ha felteszed a kérdést: Neked személy szerint megéri-e egyáltalán lakásbiztosítást kötni?

Hiszen például albérletben laksz, vagy egy olyan társasházban, panelházban, ahol még soha nem történt semmi.

Elvégre az előbbi esetben a lakás nem a tiéd, utóbbiban pedig nem azt mutatják a tapasztalatok, hogy félned kellene az ilyesmi miatt.

Azonban tudnod kell, hogy ez önálltatás, ugyanis bárkivel bármikor előfordulhat, hogy valami baj történik, és akár lakhatatlanná is válik a lakása.

Éppen ezért azt mondhatjuk, hogy lakásbiztosítást kötni bárkinek megéri.

De szó szerint, bárkinek.

El is magyarázom, hogy miért! 

Tulajdonosként mindenképpen érdemes megtenni ezt a lépést

Ha az ingatlan a Te tulajdonodban van, akkor egy pillanatig sem lenne szabad elgondolkodnod rajta, hogy érdemes-e megkötnöd azt a lakásbiztosítást.

Hiszen egy ház vagy lakás a vagyonodnak akkora része, amit nem biztos, hogy egyik napról a másikra képes lennél pótolni.

Márpedig előfordulhatnak olyan esetek, mikor az ingatlan konkrétan lakhatatlanná válik, már csak a buldózer segíthet rajta.

Ez persze szélsőséges eset, ilyesmi azért nem mondhatjuk, hogy gyakran fordul elő, ám nem kizárt.

Viszont ha a tető rongálódik meg, vagy egy csőtörés miatt beázás keletkezik, az is éppen elég tud lenni az életed megkeserítéséhez, és mindenképpen kezdeni kell vele valamit.

Pontosan erre jó a lakásbiztosítás, hiszen ebben az esetben nem kizárólag a Te terhed lesz a helyreállítás.

Arról nem is beszélve, hogy ha netán éppen kiadod valakinek azt az ingatlant, akkor a Te kötelességed újra lakhatóvá tenni, visszaállítani a bérleti szerződésnek megfelelő állapotra.

Albérlőként is megfontolandó a lakásbiztosítás

Highly experienced developer

Albérlőként is megfontolandó a lakásbiztosítás

Ha csak bérled az ingatlant, akkor nyugodtan hátradőlhetsz, hiszen nem a Te felelősséged, nem neked kell gondoskodni róla?

Nos, ez nem feltétlenül van így.

Tény, hogy ritka az olyan eset, mikor az albérlőre hárul a teljes biztosítás, ám közel sem elképzelhetetlen.

Simán előfordulhat, hogy semmiféle lakásbiztosítás nincs az ingatlanon, amit kibérelsz, és bár az abban keletkező kár nem a tiéd, az ingóságaid ugyanúgy megrongálódhatnak.

Tehát legalább egy kiegészítő biztosítást érdemes megfontolni, ami a tárgyi vagyonodat védi, elvégre az sem egy elhanyagolható érték.

Teljes lakásbiztosítást csak akkor javasolt megfontolnod, ha hosszú ideig, legalább egy évig tervezel abban a lakásban lakni, ám ilyenkor feltétlenül egyeztess a tulajdonossal, hiszen végső soron nem a Te ingatlanod.

Érdemesebb lehet inkább megbeszélni a főbérlővel a dolgot, és nála forszírozni, akár azon az áron is, hogy a havi-negyedéves díjat hozzácsapja a rezsihez.

Ez csak pár ezer forinttal jelent majd többet, a felelősség mégsem a Tiéd lesz.

Keress egy jó alkuszt, és vágj bele!

Keress egy jó alkuszt, és vágj bele!

Teljességgel érthető, ha a mindennapi munkád, teendőid mellett nem marad már időd és energiád még a lakásbiztosítás kérdésével is foglalkozni.

Ráadásul, ha nem vagy a témában tapasztalt, akkor összehasonlítási alapod sincs, nem tudod, mit mérj össze mivel.

Ám ha egy olyan tapasztalt és megbízható biztosítási alkusz céget bízol meg a dologgal, mint a Pannon-Safe, akkor egészen biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz rosszul járni.

A Pannon-Safe már több mint 20 éve foglalkozik biztosításokkal és pénzügyi befektetésekkel, olyan magas elégedettségi rátával, amit kevesen mondhatnak el magukról.
Akár lakásbiztosítás témában tájékozódnál, akár a járműveddel kapcsolatos biztosítási ügyben, vagy éppen befektetési lehetőség kapcsán, rájuk mindig, minden körülmények között számíthatsz.

Csak kapcsolatba kell lépned velük akár az országszerte található irodáik egyikében, akár telefonon vagy online, és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy Te is a lehető legjobb biztosításhoz juthass.

Nem véletlenül működnek ilyen régóta ennyire hatékonyan, és a több tízezer elégedett ügyfél sem tévedhetett! 

Lakásbiztosítás